Morotspasta med ajvar och kalkon

16
0 Klimatsmart
Morotspasta med ajvar och kalkon

Pasta utan pasta! Med morotstrimlor som du antingen hyvlar själv eller köper färdig så kan du tillaga den här hälsosamma pastarätten som är både gluten- och laktosfri. Extra lättlagad blir middagen med färdigstrimlad kalkonlårfilé och färdig pastasås som får extra smakskjuts med lite ajvar.

Skriv ut
Morotspasta med ajvar och kalkon

Ingredienser

4 portioner
450 g
strimlad kalkonlårfilé
1
rödlök
1 msk
olivolja
1/2 dl
mild ajvar relish
390 g
pastasås (gärna tomat och vitlök)
2 dl
frysta sojabönor
-
salt och svartpeppar
2
förp morotspasta (à 250 g)
1/2 dl
rostade solroskärnor

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1618 KJ / 387 kCal
Fett 14 g
Salt 2 g
Kolhydrater 21 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept