Morotspasta med ajvar och kalkon
Pasta utan pasta! Med morotstrimlor som du antingen hyvlar själv eller köper färdig så kan du tillaga den här hälsosamma pastarätten som är både gluten- och laktosfri. Extra lättlagad blir middagen med färdigstrimlad kalkonlårfilé och färdig pastasås som får extra smakskjuts med lite ajvar.
Ingredienser
4 portioner
450 g strimlad kalkonlårfilé
1 rödlök
1 msk olivolja
1/2 dl mild ajvar relish
390 g pastasås (gärna tomat och vitlök)
2 dl frysta sojabönor
salt
svartpeppar
2 förp morotspasta (à 250 g)
1/2 dl rostade solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1618 KJ / 387 kCal
Fett14 g
Salt2 g
Kolhydrater21 g
Protein39 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer