Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Morotspasta med ajvar och kalkon

Pasta utan pasta! Med morotstrimlor som du antingen hyvlar själv eller köper färdig så kan du tillaga den här hälsosamma pastarätten som är både gluten- och laktosfri. Extra lättlagad blir middagen med färdigstrimlad kalkonlårfilé och färdig pastasås som får extra smakskjuts med lite ajvar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kalkonstrimlorna om fryst kalkon används.
  2. Skala och hacka löken. Stek kalkonstrimlorna i olivoljan i en stekpanna eller gryta till gyllenbrun färg. Tillsätt löken och stek tills den är mjuk. Rör ner ajvar och fräs ytterligare någon minut.  Blanda ner pastasåsen och sojabönorna och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  3. Tillaga morotspastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera morotspastan med såsen och toppa med solroskärnorna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 450 g strimlad kalkonlårfilé
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl mild ajvar relish
  • 390 g pastasås (gärna tomat och vitlök)
  • 2 dl frysta sojabönor
  • salt och svartpeppar
  • 2 förp morotspasta (à 250 g)
  • 1/2 dl rostade solroskärnor
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 1618 kJ / 387 kCal