Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Pocherade päron med yoghurt

Det här är en lagom söt frukost som är både mättande och tillfredställande. Päronen kan göras flera dagar i förväg och förvaras i lagen i en tättslutande burk i kylen. Ersätt med äpplen om det passar dig bättre.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela päronen på längden och kärna ur. Lägg i en kastrull och häll på vatten så det täcker.
  2. Tillsätt honung och kanelstång. Sjud 10- 15 minuter tills päronen är mjuka. Låt svalna i lagen.
  3. Servera med yoghurt, honung och pudra över kanel.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora päron (t ex Conference)
  • 2 msk honung
  • 1 kanelstång
  • 2 dl tjock yoghurt
  • kanel och flytande honung till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 606 kJ / 145 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept