Kaka med mandel och blåbär

Det här är en försvinnande god kaka med mandelspån och blåbärssmak. Den mjuka kakan gör du enkelt med antingen färska eller frysta blåbär. Bara att röra ihop allt, toppa med blåbär och mandel innan kakan gräddas i ugnen. Enkelt och gott recept att baka med blåbär!

Ingredienser
8 bitar
matfett (till formen)
ströbröd (till formen)
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g färska eller frysta blåbär
1 msk strösocker
1 1/2 tsk potatismjöl
2 msk mandelspån
50 g kallt smör
Till servering
florsocker
Gör så här
00:35:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1140 KJ / 272 kCal
Fett8 g
Salt0.2 g
Kolhydrater45 g
Protein4 g
Kommentarer
8 stTänkte baka denna kaka men blev förvirrad. Menar ni verkligen mandelflarn? Ska det inte vara flagad mandel?
Lory
Hej Lory! Mandelspån menar vi egentligen, samma sak som flagad mandel. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Ska prova med svarta vinbär nästa gång jag bakar denna goda kaka😋
Barbro
Ska det inte vara smör eller mjölk/vatten i? Blir ju som en deg?
Lena
Hej Lena! Hur gick det till slut? Det ska räcka med vätskan från blåbären och smöret som hyvlas på över kakan. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket