Blåbärskakor
Dessa mjuka blåbärskakor heter förvillande nog ”kakor” fast de är bakade av vetedeg. Fyll dem med årets blåbärsskörd och servera med ett glas kall mjölk. Ljuvligt fika!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
Ingredienser
6 kakor
75 g smör
2 dl mjölk (3 %)
25 g jäst
1/2 dl socker
1 krm salt
1 tsk stötta kardemummakärnor
ca 6 1/2 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg till pensling
socker att strö över
Fyllning
ev 1 msk potatismjöl
250 g blåbär
1 dl socker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket goda! Se till att kavla ut dem tunt, annars fläker de ut sig när de jäser.
Malin
2024-01-20Jag serverar till vaniljsås har bytt ut mjölet till rågsikt blir som på gammalt vis mums
Madelaine
2021-07-23Jag delar i 16 delar och bjuder på populära blåbärsbullar sen flera år tillbaka.
Karin
2016-05-27