Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Amerikanska blåbärsmuffins

Supergoda blåbärsmuffins med härligt krispiga spån av mandel. Häll bara ner din smet i muffinsformar före du tillsätter de söta blåbären och gräddar i ugn. Servera de härliga, amerikanska blåbärsmuffinsen avsvalnade.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rör matfett och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker och mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten.
  3. Fyll smeten i en smord muffinspanna för 6 stora muffins eller i pappersformar. Tryck i blåbären med en sked. Strö över mandelspånen. Grädda i ca 15 min.
  4. Låt muffinsarna svalna i pannan innan de lossas.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och mjölkdryck.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt matfett och byt ut mjölk mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Klimatanpassa

Byt ut en del av smöret till rapsolja för att minska klimatpåverkan från muffinsen med en tredjedel.
Näringsvärdet är beräknat per muffins.

Ingredienser

Portioner: 6 st
  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g blåbär (100 g motsvarar ca 2 dl)
  • 25 g mandelspån
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2017 kJ / 482 kCal