Kaiserschmarrn - Österrikiska pannkakor

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
1
Kaiserschmarrn - Österrikiska pannkakor

Den österrikiska efterrättspannkakan är en tjockare pannkaka med russin som delas i munsbitar och serveras med florsocker och äppelmos. Ordet kaiser är tyska för kejsare, och schmarrn är talspråk för oreda eller röra.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Kaiserschmarrn - Österrikiska pannkakor

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
1/2 dl strösocker
3 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4 msk smör (till stekning)
1/2 dl russin

Till servering

florsocker
äppelmos

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott. Jag stekte i stekpanna i stället. Vände på den och sedan hackade i mindre bitar. Serverade med plommon-kompott enligt traditionen i Wien.

Gabriel

2024-10-12

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1775 KJ / 424 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater47 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Ugnspannkaka med palsternacka
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krabbelurer
Betyg 4.4 av 5.
627 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veganska krabbelurer
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Napoleonbakelse med äppelmos
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotsslantar med koriander och russin
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nyponcrêpes med morots- och äppelröra
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga