Kaiserschmarrn - Österrikiska pannkakor
Den österrikiska efterrättspannkakan är en tjockare pannkaka med russin som delas i munsbitar och serveras med florsocker och äppelmos. Ordet kaiser är tyska för kejsare, och schmarrn är talspråk för oreda eller röra.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1/2 dl strösocker
3 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4 msk smör (till stekning)
1/2 dl russin
Till servering
florsocker
äppelmos
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1775 KJ / 424 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater47 g
Protein13 g
Kommentarer