Kaiserschmarrn - Österrikiska pannkakor

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Kaiserschmarrn - Österrikiska pannkakor

Den österrikiska efterrättspannkakan är en tjockare pannkaka med russin som delas i munsbitar och serveras med florsocker och äppelmos. Ordet kaiser är tyska för kejsare, och schmarrn är talspråk för oreda eller röra.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Kaiserschmarrn - Österrikiska pannkakor

Ingredienser

4 portioner
4   ägg
1/2 dl  strösocker
3 dl  mjölk
2 1/2 dl  vetemjöl
1 tsk  vaniljsocker
1/2 tsk  salt
4 msk  smör (till stekning)
1/2 dl  russin

Till servering

florsocker
äppelmos

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1775 KJ / 424 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater47 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Ugnspannkaka med palsternacka
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morotsslantar med koriander och russin
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krabbelurer
Betyg 4.3 av 5.
604 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Napoleonbakelse med äppelmos
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veganska krabbelurer
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nyponcrêpes med morots- och äppelröra
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga