Kaiserschmarrn - Österrikiska pannkakor

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Kaiserschmarrn - Österrikiska pannkakor

Den österrikiska efterrättspannkakan är en tjockare pannkaka med russin som delas i munsbitar och serveras med florsocker och äppelmos. Ordet kaiser är tyska för kejsare, och schmarrn är talspråk för oreda eller röra.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Kaiserschmarrn - Österrikiska pannkakor

Ingredienser

4 portioner
4   ägg
1/2 dl  strösocker
3 dl  mjölk
2 1/2 dl  vetemjöl
1 tsk  vaniljsocker
1/2 tsk  salt
4 msk  smör (till stekning)
1/2 dl  russin

Till servering

florsocker
äppelmos

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt mjölk och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1775 KJ / 424 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater47 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Ugnspannkaka med palsternacka
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Morotsslantar med koriander och russin
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krabbelurer
Betyg 4.4 av 5.
589 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Napoleonbakelse med äppelmos
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Veganska krabbelurer
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lussebullar med majonnäs
Betyg 3.9 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga