Kaiserschmarrn - Österrikiska pannkakor
Den österrikiska efterrättspannkakan är en tjockare pannkaka med russin som delas i munsbitar och serveras med florsocker och äppelmos. Ordet kaiser är tyska för kejsare, och schmarrn är talspråk för oreda eller röra.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1/2 dl strösocker
3 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4 msk smör (till stekning)
1/2 dl russin
Till servering
florsocker
äppelmos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1775 KJ / 424 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater47 g
Protein13 g
Kommentar
Mycket gott. Jag stekte i stekpanna i stället. Vände på den och sedan hackade i mindre bitar. Serverade med plommon-kompott enligt traditionen i Wien.
Gabriel
2024-10-12