Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Morotsslantar med koriander och russin

Komplettera din indiska middag med den här förtjusande morotssalladen. Du marinerar morotsslantarna med olivolja, citron, russin och koriander vilket gör rotfrukten otroligt smakrik och ger den en mjuk konsistens.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj citronen. Riv skalet och pressa juicen ur ena halvan.
  2. Blanda med olivolja, lite salt och färsk koriander.
  3. Skala morötterna och skär i tunna skivor. Koka ev moroten i lättsaltat vatten ca 3 minuter, häll av vattnet och låt svalna.
  4. Lägg i dubbla plastpåsar. Slå över marinaden och russin och förvara i kylen. Vänd påsen några gånger så att dressingen kommer åt överallt.

Tips

Lite kvar av den indiska hämtmaten? Morotssalladen kompar och mättar.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 citron
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • 2 morötter
  • 1 1/2 msk russin
Lägg till i inköpslistan