Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mjölkfria pannkakor med russin

Visst är det svårt att få nog av pannkakor! Här bjuder vi i samarbete med Alpro på mjölkfria pannkakor gjorda på mandeldryck. Extra gott blir det med lite russin i smeten. Servera gärna med vispad sojabaserad grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att blanda mjöl, salt, ägg, mandeldryck, kallt vatten och socker i en skål och blanda till en slät konsistens. Tillsätt russin.
  2. Värm upp en stekpanna till hög värme och tillsätt lite margarin. Efter att margarinet har smält, häll i pannkakssmeten så att ett tunt lager täcker botten av pannan. Stek pannkakorna tills de är gyllenbruna på båda sidor. 
  3. Till servering: Vispa upp sojabaserad vispgrädde med hjälp av en elvisp. Vispa tills du får en ganska fast konsistens.
  4. Servera pannkakorna tillsammans med den vispade grädden.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller gluten och ägg.

Recept och bild i samarbete med Alpro.

Tips

För att undvika klumpar i din pannkakssmet: häll i mandeldrycken och vattnet långsamt medan du snabbt blandar om. Ett annat bra tips är att sikta mjölet innan du blandar i det. Detta kommer att göra mjölet lättare att blanda i!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 1/4 dl mandeldryck
  • 2 msk kallt vatten
  • 2 msk socker eller rårörsocker
  • 1 dl russin
  • 1 msk mjölkfritt margarin (till stekning)
Till servering
  • 1 dl sojabaserad vispgrädde
Lägg till i inköpslistan