Kaiserschmarrn - Österrikiska pannkakor

Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kaiserschmarrn - Österrikiska pannkakor

Den österrikiska efterrättspannkakan är en tjockare pannkaka med russin som delas i munsbitar och serveras med florsocker och äppelmos. Ordet kaiser är tyska för kejsare, och schmarrn är talspråk för oreda eller röra.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Fluffiga lite tjockare pannkakor skurna i bitar med russin i ligger huller om buller i en form med en skål med äppelmos bredvid.

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
1/2 dl strösocker
3 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
4 msk smör (till stekning)
1/2 dl russin

Till servering

florsocker
äppelmos

Gör så här

00:03:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket gott. Jag stekte i stekpanna i stället. Vände på den och sedan hackade i mindre bitar. Serverade med plommon-kompott enligt traditionen i Wien.

    Gabriel

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi1775 KJ / 424 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater47 g
Protein13 g

Testa liknande recept

  • Ugnspannkaka med palsternacka
    Betyg 4 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krabbelurer
    Betyg 4.4 av 5.696 personer har röstat
    Receptet har 44 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Morotsslantar med koriander och russin
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Napoleonbakelse med äppelmos
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Veganska krabbelurer
    Betyg 4.2 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad