Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Brownietårta med vit chokladpannacotta

Ljuvlig tårta med kladdig chokladbotten och krämig vit chokladpannacotta. Perfekt att bjuda chokladälskaren på tillsammans med en kopp nybryggt kaffe! Dekorera med hallon som också bryter av sötman på ett bra sätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 14 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Botten: Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
  3. Blanda vetemjöl, salt, kakao och vaniljsocker i en separat skål. Häll i smörblandningen och rör om till en jämn smet.
  4. Smörj en springform 24 cm i diameter (för 14 bitar). Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten så blir det lättare att lossa kakan. Häll i smeten och grädda i 17 min. Låt svalna.
  5. Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min.
  6. Koka upp grädde, mjölk och vaniljsocker. Bryt ner chokladen i gräddmjölken och låt smälta. Låt svalna lite innan du rör ner gelatinbladen. Häll blandningen över browniebottnen och låt svalna i kyl i minst 2 timmar eller tills pannacottan har stelnat.
  7. Till garnering: Dekorera med hallon och servera till ett fylligt kaffe med nötiga toner.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde, mjölk och vit choklad.

Recept och bild i samarbete med Löfbergs rosteri och kaffebar.

Ingredienser

Portioner: 14 bitar
Browniebotten
  • 110 g smör
  • 2 1/4 dl strösocker
  • 1 msk sirap
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl kakao
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
Pannacotta
  • 2 1/2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 msk mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 250 g vit choklad
Till garnering
  • hallon eller andra färska bär
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!