Brownietårta med vit chokladpannacotta
Ljuvlig tårta med kladdig chokladbotten och krämig vit chokladpannacotta. Perfekt att bjuda chokladälskaren på tillsammans med en kopp nybryggt kaffe! Dekorera med hallon som också bryter av sötman på ett bra sätt.
Ingredienser
14 bitar
Browniebotten
100 g rumstempererat smör
2 1/4 dl strösocker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 dl kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
Pannacotta
4 gelatinblad
5 dl vispgrädde
5 msk mjölk
2 tsk vaniljsocker
250 g vit choklad
Till garnering
hallon eller andra färska bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hur blir denna om den står i kylen ett dygn?
Sofia
2024-02-22Hej Sofia! Det händer inte så mycket alls med den så det går fint! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-23Vad för sirap ska man använda?
Malin
2023-09-20Hej Malin! Det funkar bra med både mörk och ljus sirap. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-22God tårta om man lyckas göra allt rätt. För det första måste browniebotten svalna ordentligt innan pannacottan hälls på, dvs botten ska vara kall. Sedan ska man låta pannacottan svalna mycket innan man häller den på kakan. Om man följer beskrivningen och låter pannacottan svalna lite innan gelatinbladen läggs i för att därefter direkt hälla den varma blandningen över kakan blir det katastrof. Kakan löser då upp sig och flyter upp till ytan, samtidigt som den varma pannacottan rinner igenom nedtill på formen. Den kakan går aldrig att rädda. Var snäll och förtydliga detta i beskrivningen. Ser här att fler än jag har råkat ut för detta.
Victor
2023-09-05Tack Viktor för din kommentar! Våra kockar har nu provlagat om receptet och vi har justerat vissa mängder, storlek på formen och tid i både ugnen och hur länge kakan ska svalna. Hoppas ni alla som behövt justera i receptet lyckas även med denna variant. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-27