Brownietårta med vit chokladpannacotta

Betyg 4.2 av 5.
91 personer har röstat
33
Brownietårta med vit chokladpannacotta

Ljuvlig tårta med kladdig chokladbotten och krämig vit chokladpannacotta. Perfekt att bjuda chokladälskaren på tillsammans med en kopp nybryggt kaffe! Dekorera med hallon som också bryter av sötman på ett bra sätt.

Brownietårta med vit chokladpannacotta

Ingredienser

14 bitar

Browniebotten

100 g  rumstempererat smör
2 1/4 dl  strösocker
1 msk  sirap
2   ägg
1 1/2 dl  vetemjöl
1/2 tsk  salt
1 dl  kakao
1 1/2 tsk  vaniljsocker

Pannacotta

4   gelatinblad
5 dl  vispgrädde
5 msk  mjölk
2 tsk  vaniljsocker
250 g  vit choklad

Till garnering

hallon eller andra färska bär

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde, mjölk och vit choklad.

Recept och bild i samarbete med Löfbergs rosteri och kaffebar.
Receptet har uppdaterats oktober 2023.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
91 personer har röstat

Kommentarer

Vad för sirap ska man använda?

Malin

2023-09-20

Hej Malin! Det funkar bra med både mörk och ljus sirap. Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-22

God tårta om man lyckas göra allt rätt. För det första måste browniebotten svalna ordentligt innan pannacottan hälls på, dvs botten ska vara kall. Sedan ska man låta pannacottan svalna mycket innan man häller den på kakan. Om man följer beskrivningen och låter pannacottan svalna lite innan gelatinbladen läggs i för att därefter direkt hälla den varma blandningen över kakan blir det katastrof. Kakan löser då upp sig och flyter upp till ytan, samtidigt som den varma pannacottan rinner igenom nedtill på formen. Den kakan går aldrig att rädda. Var snäll och förtydliga detta i beskrivningen. Ser här att fler än jag har råkat ut för detta.

Victor

2023-09-05

Tack Viktor för din kommentar! Våra kockar har nu provlagat om receptet och vi har justerat vissa mängder, storlek på formen och tid i både ugnen och hur länge kakan ska svalna. Hoppas ni alla som behövt justera i receptet lyckas även med denna variant. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-10-27

Andreas kommentarer nedan var ju verkligen bra. Följde rekommendationen om skal och saft av en citron och att inte grädda botten för länge. Blev verkligen supergod. Jag hade 3,5 gelatinblad men hade räckt med 3. Jag hade en liten form så ökade inte mängden Brownie. Tyckte det räckte som det var. Man kan ju ev minska sockret i Brownin kanske.

Malin

2023-08-20

Testa liknande recept

Blåbärs-, apelsin- och halloncheesecake med Oreo
Betyg 4 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cheesecakerutor med choklad och hallon
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbscheesecake med rabarber
Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hallontryffel
Betyg 4 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mangomoussetårta med hallon och lakritsmaränger
Betyg 3.3 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brownietårta
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga