Brownietårta med vit chokladpannacotta

Ljuvlig tårta med kladdig chokladbotten och krämig vit chokladpannacotta. Perfekt att bjuda chokladälskaren på tillsammans med en kopp nybryggt kaffe! Dekorera med hallon som också bryter av sötman på ett bra sätt.

Ingredienser
14 bitar
Browniebotten
100 g rumstempererat smör
2 1/4 dl strösocker
1 msk sirap
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 dl kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
Pannacotta
4 gelatinblad
5 dl vispgrädde
5 msk mjölk
2 tsk vaniljsocker
250 g vit choklad
Till garnering
hallon eller andra färska bär
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde, mjölk och vit choklad.
Recept och bild i samarbete med Löfbergs rosteri och kaffebar.
Receptet har uppdaterats oktober 2023.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde, mjölk och vit choklad.
Recept och bild i samarbete med Löfbergs rosteri och kaffebar.
Receptet har uppdaterats oktober 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad för sirap ska man använda?
Malin
2023-09-20Hej Malin! Det funkar bra med både mörk och ljus sirap. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-22God tårta om man lyckas göra allt rätt. För det första måste browniebotten svalna ordentligt innan pannacottan hälls på, dvs botten ska vara kall. Sedan ska man låta pannacottan svalna mycket innan man häller den på kakan. Om man följer beskrivningen och låter pannacottan svalna lite innan gelatinbladen läggs i för att därefter direkt hälla den varma blandningen över kakan blir det katastrof. Kakan löser då upp sig och flyter upp till ytan, samtidigt som den varma pannacottan rinner igenom nedtill på formen. Den kakan går aldrig att rädda. Var snäll och förtydliga detta i beskrivningen. Ser här att fler än jag har råkat ut för detta.
Victor
2023-09-05Tack Viktor för din kommentar! Våra kockar har nu provlagat om receptet och vi har justerat vissa mängder, storlek på formen och tid i både ugnen och hur länge kakan ska svalna. Hoppas ni alla som behövt justera i receptet lyckas även med denna variant. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-27Andreas kommentarer nedan var ju verkligen bra. Följde rekommendationen om skal och saft av en citron och att inte grädda botten för länge. Blev verkligen supergod. Jag hade 3,5 gelatinblad men hade räckt med 3. Jag hade en liten form så ökade inte mängden Brownie. Tyckte det räckte som det var. Man kan ju ev minska sockret i Brownin kanske.
Malin
2023-08-20