Kaffe- och chokladtårta i tre lager (glutenfri)
.jpg)
En underbart god och vacker kaffe- och chokladtårta i tre lager framtagen av Svenska Kocklandslaget. Kombinationen av choklad och kaffe i tårtan är fantastisk och vi lovar att den här blir en favorit såväl på fikabordet som på födelsedagsfirandet, dessutom passar den alla glutenallergiker eftersom den är helt glutenfri.
.jpg)
Ingredienser
8 portioner
Glutenfri chokladbotten
70 g normalsaltat smör
60 g socker
70 g mörk choklad
1 st ägg
20 g majsstärkelse
Kaffekräm
1 1/4 dl vispgrädde
7 g hela kaffebönor
2 st gelatinblad
1 1/4 dl mjölk
50 g socker
1/2 vaniljstång
4 äggulor
90 g mörk choklad hackad i mindre bitar
Ljus chokladmousse
3 st gelatinblad
2 1/2 dl vispgrädde
20 g socker
1/2 vaniljstång
1 äggula
75 g ljus choklad hackad i mindre bitar
Gör så här
00:12:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2249 KJ / 538 kCal
Fett39 g
Salt0.21 g
Kolhydrater38 g
Protein9.1 g
Kommentarer
16 stHej! Jag undrar om man kan göra tårtan några dagar i förväg och hur man ska förvara den i så fall.
Camilla
Hej Camilla! Det går bra att ha kvar den i frysen och sedan tina den när den ska ätas. Hälsningar Niclas
ICA-köket
God! Men ska det egentligen vara vit choklad i översta mousse-lagret? Gjorde på mjölkchoklad eftersom det bara stod ljus choklad, men tycker att färgen då blir mycket mörkare än på bilden. Min blev då inte lika snygg m a o. Hälsningar Johanna
Johanna
Gjorde tårtan i 24cm form, men gjorde då dubbel sats, vilket blev utmärkt! Kanske skulle ta ett färre gelatinblad till den ljusa chokladmoussen (=5st) för en bättre konsistens.
Gustav