Julsmörgås med honungs- och senapsmarinerad lax

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
2
Julsmörgås med honungs- och senapsmarinerad lax

Maxa minglet eller starta julmiddagen med matiga och lyxiga laxsnittar. Här får laxen extra god smak då den vilat i en smarrig honung- och senapsmarinerad och sedan toppats med en pepprig och pigg pepparrotsgurka.

Julsmörgås med honungs- och senapsmarinerad lax

Ingredienser

4 portioner

Pepparrotsgurka

4 msk strösocker
2 msk ättika (12%)
1 dl vatten
1/2 gurka
2 msk riven pepparrot

Marinerad lax

skal från 1 citron
1 1/2 msk färskpressad citronsaft
1 msk dijonsenap
2 tsk flytande honung
3 msk matolja
1 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
ca 200 g laxrygg

Till servering

knäckebröd
dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Hej Johan! Sedan 2012 har Livsmedelsverket tagit bort sitt råd att man måste frysa lax i minst 48 timmar innan man ska grava, rimma eller äta laxen rå. Det finns nämligen ingen parasit i odlad lax att ta död på. 98 procent av den lax vi äter är odlad. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-12-05

Hej, jag har inte hunnit laga receptet ännu men det låter jättesmarrigt! Dock, bör man inte frysa laxen något dygn innan för att ta bort eventuella mikroorganismer? Jag har för mig man gör så i andra recept...

Johan

2016-11-28

Näringsvärde per portion

Energi1464 KJ / 350 kCal
Fett16.6 g
Salt0.8 g
Kolhydrater35.1 g
Protein12.8 g

Testa liknande recept

Svartvinbärsmarinerade revbensspjäll med julpickles
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Éclair fylld med gruyère- och ärtcrème
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Löjrom på knäcke
Betyg 2.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Delikatessknäcke med ädelost och ugnsbakat fikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lammfiolssnittar med pepparrotscrème
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Champinjonpastej på bakad rotselleri med pistagenötter
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga