Julsmörgås med honungs- och senapsmarinerad lax

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Julsmörgås med honungs- och senapsmarinerad lax

Maxa minglet eller starta julmiddagen med matiga och lyxiga laxsnittar. Här får laxen extra god smak då den vilat i en smarrig honung- och senapsmarinerad och sedan toppats med en pepprig och pigg pepparrotsgurka.

Julsmörgås med honungs- och senapsmarinerad lax

Ingredienser

4 portioner

Pepparrotsgurka

4 msk strösocker
2 msk ättika (12%)
1 dl vatten
1/2 gurka
2 msk riven pepparrot

Marinerad lax

skal från 1 citron
1 1/2 msk färskpressad citronsaft
1 msk dijonsenap
2 tsk flytande honung
3 msk matolja
1 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
ca 200 g laxrygg

Till servering

knäckebröd
dill

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej Johan! Sedan 2012 har Livsmedelsverket tagit bort sitt råd att man måste frysa lax i minst 48 timmar innan man ska grava, rimma eller äta laxen rå. Det finns nämligen ingen parasit i odlad lax att ta död på. 98 procent av den lax vi äter är odlad. Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Hej, jag har inte hunnit laga receptet ännu men det låter jättesmarrigt! Dock, bör man inte frysa laxen något dygn innan för att ta bort eventuella mikroorganismer? Jag har för mig man gör så i andra recept...

    Johan

Näringsvärde per portion

Energi1464 KJ / 350 kCal
Fett16.6 g
Salt0.8 g
Kolhydrater35.1 g
Protein12.8 g

Testa liknande recept

  • Lammfiolssnittar med pepparrotscrème
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Löjrom på knäcke
    Betyg 2.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad