Julsmörgås med honungs- och senapsmarinerad lax

Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Nyckelhålsmärkt.
Julsmörgås med honungs- och senapsmarinerad lax

Maxa minglet eller starta julmiddagen med matiga och lyxiga laxsnittar. Här får laxen extra god smak då den vilat i en smarrig honung- och senapsmarinerad och sedan toppats med en pepprig och pigg pepparrotsgurka.

Julsmörgås med honungs- och senapsmarinerad lax

Ingredienser

4 portioner

Pepparrotsgurka

4 msk strösocker
2 msk ättika (12%)
1 dl vatten
1/2 gurka
2 msk riven pepparrot

Marinerad lax

skal från 1 citron
1 1/2 msk färskpressad citronsaft
1 msk dijonsenap
2 tsk flytande honung
3 msk matolja
1 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
ca 200 g laxrygg

Till servering

knäckebröd
dill

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Hej Johan! Sedan 2012 har Livsmedelsverket tagit bort sitt råd att man måste frysa lax i minst 48 timmar innan man ska grava, rimma eller äta laxen rå. Det finns nämligen ingen parasit i odlad lax att ta död på. 98 procent av den lax vi äter är odlad. Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

Näringsvärde per portion

Energi1464 KJ / 350 kCal
Fett16.6 g
Salt0.8 g
Kolhydrater35.1 g
Protein12.8 g

Testa liknande recept

  • Lammfiolssnittar med pepparrotscrème
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Löjrom på knäcke
    Betyg 2.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad