Chokladkola med ingefära
Seg och ljuvligt god chokladkola med ingefära som dessutom är lätt att laga. Chokladkolan får tack vare ingefäran en inbjudande och kryddig smak som gör att man vill äta fler och fler.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001
Ingredienser
80 kolor
100 g smör eller margarin
4 msk kakao
2 dl vispgrädde
3 1/2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 msk flytande glykos
2 msk finriven färsk ingefära (eller finrivet skal från apelsin, pepparmyntsolja eller kanel)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så god! Har gjort den i flera år och måste alltid göra fler omgångar :) men jag utesluter ingefära och rullar in bitarna i små muffinsformar.
Helen
2020-11-26Ljuvligt god! Vem kunde ana att lite färsk ingefära skulle göra succé? Mmmm...;-)
Kristina
2006-07-19helt sjukt god! Ingefäran ger det lilla extra stinget. Kommer att lagas många gånger till!
Johanna
2006-06-03