Chokladkola med ingefära

33
8
Chokladkola med ingefära

Seg och ljuvligt god chokladkola med ingefära som dessutom är lätt att laga. Chokladkolan får tack vare ingefäran en inbjudande och kryddig smak som gör att man vill äta fler och fler.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Chokladkola med ingefära

Ingredienser

80 kolor
100 g smör eller margarin
4 msk kakao
2 dl vispgrädde
3 1/2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
2 msk flytande glykos
2 msk finriven färsk ingefära (eller finrivet skal från apelsin, pepparmyntsolja eller kanel)

Gör så här

Tips

Glykos finns på apoteket. Det tillsätts för att kolan inte ska sockra sig samt hålla sig seg och blank.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Helen

2020-11-26

Så god! Har gjort den i flera år och måste alltid göra fler omgångar :) men jag utesluter ingefära och rullar in bitarna i små muffinsformar.

Kristina

2006-07-19

Ljuvligt god! Vem kunde ana att lite färsk ingefära skulle göra succé? Mmmm...;-)

Johanna

2006-06-03

helt sjukt god! Ingefäran ger det lilla extra stinget. Kommer att lagas många gånger till!

Testa liknande recept

Chokladkola
Puffkola
Mjölkfri knäck-kola
Hallonkola med choklad
Mintkola