Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Heta tryfflar

Ingen god jul utan tryffel. Choklad sägs innehålla många positiva hälsoegenskaper – bland annat innehåller den samma ämne som bildas i kroppen när man är kär. Och vem blir inte lycklig av en liten mörk godbit till kaffet när godissuget gör sig påmint.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda grädde och smör i en kastrull. Värm tills det nästan kokar.
  2. Dra av kastrullen från plattan, tillsätt muscovadosocker och rör om.
  3. Bryt i chokladen. Rör tills chokladen smält och smeten är slät.
  4. Blanda sist ner finhackad färsk eller torkad chili.
  5. Fyll små aluminiumformar med tryffelsmeten och låt stelna helt. Förvara svalt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, laktosfritt matfett och laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri mörk choklad.

Näringsvärdet är beräknat per tryffel.

Recept och bild från Valio.

Tips

Chokladtryfflar går att smaksätta i det oändliga. Spetsa med dina favoritsmaker – likörer, bär, smakessenser och kryddor. Rulla tryfflarna i dina krossade älsklingskarameller, strössel eller doppa i chokladen du gillar bäst. Låt fantasin bestämma!

Ingredienser

Portioner: ca 25 st
  • 1 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 3/4 dl muscovadosocker
  • 175 g mörk choklad 70 %
  • 1 tsk chili (eller efter smak)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 294 kJ / 70 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer