Glasstårta med toffee- och chokladsås

286
0
Glasstårta med toffee- och chokladsås

Med köpta marängbottnar och glass kommer man långt. Faktiskt ända fram till en härligt vacker och lyxigt god glasstårta. Men de smarriga såserna blir godast om du kokar dem själv.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Glasstårta med toffee- och chokladsås

Ingredienser

8 portioner
1
färdigköpt marängbotten (à 180 g)
1 1/2 l
glass av bra kvalitet
700 g
färska bär (t ex jordgubbar, blåbär, körsbär)
-
myntablad

Toffeesås

1 1/2 dl
ljus sirap
1 1/2 dl
rårörsocker
1 1/2 dl
vispgrädde
3/4 krm
salt
1 tsk
vaniljsocker

Chokladsås

1 dl
vatten
1 1/2 dl
rårörsocker
1 dl
kakao
1/2 krm
salt
1 msk
smör

För alla

Fri från gluten, men kontrollera innehållet i marängbotten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i marängbotten, välj laktosfria produkter av glass, grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i marängbottnen, välj mjölkfri glass, byt grädden mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.

 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

286

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3388 KJ / 810 kCal
Fett 33 g
Salt 1.38 g
Kolhydrater 115 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept