Glasstårta med toffee- och chokladsås

Med köpta marängbottnar och glass kommer man långt. Faktiskt ända fram till en härligt vacker och lyxigt god glasstårta. Men de smarriga såserna blir godast om du kokar dem själv.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Ingredienser
8 portioner
1 färdigköpt marängbotten (à 180 g)
1 1/2 l glass av bra kvalitet
700 g färska bär (t ex jordgubbar, blåbär, körsbär)
myntablad
Toffeesås
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl rårörsocker
1 1/2 dl vispgrädde
3/4 krm salt
1 tsk vaniljsocker
Chokladsås
1 dl vatten
1 1/2 dl rårörsocker
1 dl kakao
1/2 krm salt
1 msk smör
Gör så här
02:00:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3388 KJ / 810 kCal
Fett33 g
Salt1.38 g
Kolhydrater115 g
Protein10 g
Kommentar
Tips! Låt glasspaketet stå i kylen ca 30 min istället för rumstemperatur. På så sätt tinar hela paketet i samma takt utan att det är rinnigt på kanterna och hårt i mitten.
Jenny
2025-01-31