Glasstårta med toffee- och chokladsås

Betyg 3.3 av 5.
289 personer har röstat
0
Glasstårta med toffee- och chokladsås

Med köpta marängbottnar och glass kommer man långt. Faktiskt ända fram till en härligt vacker och lyxigt god glasstårta. Men de smarriga såserna blir godast om du kokar dem själv.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Glasstårta med toffee- och chokladsås

Ingredienser

8 portioner
1 färdigköpt marängbotten (à 180 g)
1 1/2 l glass av bra kvalitet
700 g färska bär (t ex jordgubbar, blåbär, körsbär)
myntablad

Toffeesås

1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl rårörsocker
1 1/2 dl vispgrädde
3/4 krm salt
1 tsk vaniljsocker

Chokladsås

1 dl vatten
1 1/2 dl rårörsocker
1 dl kakao
1/2 krm salt
1 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
289 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3388 KJ / 810 kCal
Fett33 g
Salt1.38 g
Kolhydrater115 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Rövartårta med glass och blåbärssylt
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Glasstårta med jordgubbar och maräng
Betyg 4.9 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glassbomb med italiensk maräng
Betyg 4.5 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citron- och marängtårta - Tips vid tidsbrist
Betyg 4.3 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Cranachan
Betyg 2.5 av 5.
79 personer har röstat
Under 30 min att tillaga