Glasstårta med toffee- och chokladsås
Med köpta marängbottnar och glass kommer man långt. Faktiskt ända fram till en härligt vacker och lyxigt god glasstårta. Men de smarriga såserna blir godast om du kokar dem själv.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
Ingredienser
8 portioner
1 färdigköpt marängbotten (à 180 g)
1 1/2 l glass av bra kvalitet
700 g färska bär (t ex jordgubbar, blåbär, körsbär)
myntablad
Toffeesås
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl rårörsocker
1 1/2 dl vispgrädde
3/4 krm salt
1 tsk vaniljsocker
Chokladsås
1 dl vatten
1 1/2 dl rårörsocker
1 dl kakao
1/2 krm salt
1 msk smör
För alla
Fri från gluten, men kontrollera innehållet i marängbotten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i marängbotten, välj laktosfria produkter av glass, grädde och matfett.
Gör mjölkproteinfri: Kontrollera innehållet i marängbottnen, välj mjölkfri glass, byt grädden mot ris-, havre- eller sojabaserad gräddersättning och använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3388 KJ / 810 kCal
Fett33 g
Salt1.38 g
Kolhydrater115 g
Protein10 g
Kommentarer