Chokladtapas med jordgubbssalsa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Chokladtapas med jordgubbssalsa

Den perfekta desserten efter en god tapasmiddag är självklart – chokladtapas med jorgubbssalsa! Salsan är superenkel att svänga ihop och visst är det en trevlig idé att även efterrätten serveras som små munsbitar i tapasform.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj frukt och bär väl. Finhacka jordgubbar och mosa hallon.
  2. Skala äpplet och riv fint, blanda samman med bären. Tillsätt saften från citronen samt sockret och rör väl. Låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
  3. Servera fruktröran tillsammans med chokladflarn.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept från Marabou, foto: Emily Dahl.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g jordgubbar
  • 100 g hallon
  • 1 äpple (gärna Granny Smith)
  • saften av 1/2 citron
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 paket noblesse à 150 g (mörk el ljus)
Lägg till i inköpslistan