Gyllene apelsinbutterkaka
![Gyllene apelsinbutterkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_126769/cf_259/gyllene_apelsinbutterkaka.jpg)
Vill du bjuda på någonting annat än traditionella lussebullar på adventsfikat? Bjud på en härligt gyllene butterkaka med smak av saffran och apelsin. Det blir inte juligare än så här!
![Gyllene apelsinbutterkaka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_126769/cf_259/gyllene_apelsinbutterkaka.jpg)
Ingredienser
2 stycken
Grunddeg
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
200 g gräddfil (10 %)
1 g saffran
2 dl strösocker
1 tsk salt
ca 16 - 17 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
ca 1/2 dl hackade hasselnötter
Fyllning
100 g smör
225 g grovriven mandelmassa
rivet skal av 2 apelsiner
2 dl hackade hasselnötter
Gör så här
För allaInnehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: pensla med mjölk, vatten eller filmjölk istället för ägg.Näringsvärdet är beräknat per butterkaka.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: pensla med mjölk, vatten eller filmjölk istället för ägg.Näringsvärdet är beräknat per butterkaka.
Recept och bild från Valio.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi18691 KJ / 4467 kCal
Fett211 g
Salt5.53 g
Kolhydrater542 g
Protein84 g
Kommentarer