Gyllene apelsinbutterkaka

Betyg 3 av 5.
143 personer har röstat
0
Gyllene apelsinbutterkaka

Vill du bjuda på någonting annat än traditionella lussebullar på adventsfikat? Bjud på en härligt gyllene butterkaka med smak av saffran och apelsin. Det blir inte juligare än så här!

Gyllene apelsinbutterkaka

Ingredienser

2 stycken

Grunddeg

150 g  smör
5 dl  mjölk
50 g  jäst för söta degar
200 g  gräddfil (10 %)
1 g  saffran
2 dl  strösocker
1 tsk  salt
ca 16 - 17 dl  vetemjöl
1   ägg till pensling
ca 1/2 dl  hackade hasselnötter

Fyllning

100 g  smör
225 g  grovriven mandelmassa
rivet skal av 2   apelsiner
2 dl  hackade hasselnötter

Gör så här

För allaInnehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: pensla med mjölk, vatten eller filmjölk istället för ägg.Näringsvärdet är beräknat per butterkaka.
Recept och bild från Valio.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
143 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi18691 KJ / 4467 kCal
Fett211 g
Salt5.53 g
Kolhydrater542 g
Protein84 g

Testa liknande recept

Saffransbullar med mandelmassa
Betyg 3.9 av 5.
112 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laktosfria lussebullar med kvarg och mandel
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laktosfria saffransbullar
Betyg 3.3 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransbullar
Betyg 2.9 av 5.
173 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Julens saftigaste lussebulle
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokossaffransbullar med vit choklad
Betyg 3.4 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga