Gyllene apelsinbutterkaka

143
0
Gyllene apelsinbutterkaka

Vill du bjuda på någonting annat än traditionella lussebullar på adventsfikat? Bjud på en härligt gyllene butterkaka med smak av saffran och apelsin. Det blir inte juligare än så här!

Skriv ut
Gyllene apelsinbutterkaka

Ingredienser

2 stycken

Grunddeg

150 g
smör
5 dl
mjölk
50 g
jäst för söta degar
200 g
gräddfil (10 %)
1 g
saffran
2 dl
strösocker
1 tsk
salt
ca 16 - 17 dl
vetemjöl
1
ägg till pensling
ca 1/2 dl
hackade hasselnötter

Fyllning

100 g
smör
225 g
grovriven mandelmassa
rivet skal av 2
apelsiner
2 dl
hackade hasselnötter

Gör så här

För allaInnehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: pensla med mjölk, vatten eller filmjölk istället för ägg.Näringsvärdet är beräknat per butterkaka.
Recept och bild från Valio.

Vad tyckte du om receptet?

143

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 18691 KJ / 4467 kCal
Fett 211 g
Salt 5.53 g
Kolhydrater 542 g
Protein 84 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept