Gyllene apelsinbutterkaka
Vill du bjuda på någonting annat än traditionella lussebullar på adventsfikat? Bjud på en härligt gyllene butterkaka med smak av saffran och apelsin. Det blir inte juligare än så här!
Ingredienser
2 stycken
Grunddeg
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
200 g gräddfil (10 %)
1 g saffran
2 dl strösocker
1 tsk salt
ca 16 - 17 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
ca 1/2 dl hackade hasselnötter
Fyllning
100 g smör
225 g grovriven mandelmassa
rivet skal av 2 apelsiner
2 dl hackade hasselnötter
Gör så här
För allaInnehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: pensla med mjölk, vatten eller filmjölk istället för ägg.Näringsvärdet är beräknat per butterkaka.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: pensla med mjölk, vatten eller filmjölk istället för ägg.Näringsvärdet är beräknat per butterkaka.
Recept och bild från Valio.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi18691 KJ / 4467 kCal
Fett211 g
Salt5.53 g
Kolhydrater542 g
Protein84 g
Kommentarer