Julens saftigaste lussebulle

Julens saftigaste lussebullar har en härlig fyllning gjord med färskost, mandelmassa och russin. Bullarna lagas i en form med höga kanter och toppas med en saftig frosting när de hunnit svalna.

Ingredienser
10 portioner
Bullar
3 msk smör eller olja
1 paket saffran (à 0,5 g)
2 dl vatten
100 g färskost (av cream cheese-typ)
1 msk torrjäst för söta degar
1 1/2 dl råsocker
7 1/2 - 8 dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning
1/2 dl farinsocker
200 g färskost (av cream cheese-typ)
200 g grovriven mandelmassa
2 dl grovhackade russin
Frosting
115 g färskost (av cream cheese-typ)
2 1/2 dl florsocker
75 g rumstempererat smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stKan man använda färsk jäst istället?
Eva
Hej Eva! Vi har inte provbakat dessa bullar med färsk jäst men vi vågar säga att det går bra. 25-30 g färsk jäst borde vara bra mängd. Om du testar baka med färsk jäst så får du jättegärna kommentera igen och berätta hur du gjorde och hur bullarna blev. 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Gott (2018-11-07 13:42:18)
Christian
Gott (2018-11-06 20:07:04)
Christian
Så jävla god
Anders
Hur får jag fram hur mycket det ska vara av allt till degen???
Christina
Hej Christina! Det står under rubriken ingredienser. Lycka till! Hälsningar Michelle
ICA-köket