Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Glutenfri fiberfralla

En smakrik och luftig fiberfralla för alla glutenintoleranta som du ger en fin knaprighet med lite solrosfrön på toppen. Detta glutenfria bröd kan du forma efter smak, till frallor eller avlånga bullar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 9 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en skål. Häll på kall mjölk och olja. Blanda ner Fiberhusk, Fibrex, brödkryddor och salt. Rör om och låt stå i 5-10 minuter.
  2. Tillsätt hälften av mjölet och arbeta alltsammans riktigt kraftigt med vass kniv i en matberedare.
    Arbeta in resten av mjölet i småportioner till en tjock sockerkaksliknande smet. Observera att den inte ska vara som en vanlig deg.
  3. Flytta över "smeten" till en rejäl spritspåse som du ställer i en hög kanna/behållare. Stäng den stora öppningen ordentligt och klipp av spritsspetsen. Spritsa ut smeten till jämnstora runda eller avlånga bullar direkt på en bakpappersklädd plåt.
  4. Strö på solrosfrön och pudra över lite glutenfri mjölblandning. Täck med bakduk och låt bullarna jäsa 1-1 1/2 timme.
  5. Sätt ugnen på 250°C.
  6. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg.

Tips

Det går att blanda egna brödkryddor efter smak. Ta då 1 tsk hela kryddor, t ex anis, fänkål och kummin, och stöt dessa i mortel.

Ingredienser

Portioner: 9 st
Fralla
  • 1/2 paket färsk jäst (à 25 g)
  • 3 dl mjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 dl Fibrex
  • 1 tsk malda brödkrydda (finns färdigblandade)
  • 1/2 tsk salt
  • ca 4 dl fin glutenfri mjölblandning (Semper) eller Finax glutenfri mjölmix
  • solrosfrö
  • glutenfritt mjöl till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer