Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Jordnötssås

Vill du snabbt göra en gudomlig sås till dina nygrillade kycklingspett? Då ska du göra den här krämiga jordnötssåsen med trevligt inslag från curry, kokosmjölk, fisksås och limejuice.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs currypasten på medelvärme i olja ca 1 minut.
  2. Häll på kokosmjölk. Rör i jordnötssmör, vatten, fond och socker. Koka ihop 2-3 minuter.
  3. Ta från värmen och tillsätt limejuice och fisksås. Servera gärna till Kycklingspett.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men kontrollera innehållet i kycklingfonden.
Gör äggfri: kontrollera fonden och använd vid behov i stället äggfri buljongtärning.

Tips

Såsen passar till buffé och antal portioner är beräknat för buffébordet.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 msk röd currypasta
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 dl jordnötssmör (gärna osaltat)
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk konc kycklingfond
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1 1/2 msk asiatisk fisksås
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan