Jordgubbstårta med apelsin och vit choklad

27
3
Jordgubbstårta med apelsin och vit choklad

Allt i denna tårta kan förberedas i god tid, så kan du bara bygga ihop den strax innan festen. Jordgubbstårtan fylls med mosade jordgubbar, hackad apelsin och len vaniljkräm. Dekorera tårtan runtom med riven vit choklad.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2017

Jordgubbstårta med apelsin och vit choklad

Ingredienser

10-12 bitar

Tårtbotten

4
ägg
-
smör (till formen)
2 dl
strösocker
1 dl
vetemjöl (1 dl motsvarar 60 g) + extra till formen
1 dl
potatismjöl (1 dl motsvarar 80 g)
1 tsk
bakpulver
1 msk
finrivet apelsinskal

Vaniljkräm

1
vaniljstång
4 dl
mjölk (3%)
1 dl
strösocker
4
äggulor
2 1/2 msk
majsstärkelse

Jordgubsfyllning

ca 2 dl
färska eller frysta jordgubbar (2 dl färska motsvarar 200 g frysta)
1
apelsin
1 msk
hackad färsk mynta
ev 2 msk
apelsinlikör

Garnering

3 dl
vispgrädde
3 dl
färska jordgubbar
100 g
finriven vit choklad

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett, mjölk, choklad och grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Cecilia

2017-08-21

Supergod! Har gjort den två gånger men det blir fler

Yvonne

2017-06-12

BRA

Yvonne

2017-06-12

MUMS FILL1BABBA.... Jättegod kunde inte blivit bättre...

Näringsvärde per portion

Energi 1836 KJ / 439 kCal
Fett 22 g
Salt 0.28 g
Kolhydrater 51 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept