Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

Betyg 4.8 av 5.179 personer har röstat
Receptet har 40 kommentarer
4.8Världens godaste
Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

Laga en härlig och färgstark kycklingsallad fylld av allt möjligt gott: brynt kyckling, knaprig bacon, söta jordgubbar, krispiga pekannötter och smakrik ädelost. En matig sallad som lätt blir en ny favoritsallad!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing

Ingredienser

4 portioner
500 g kycklingfiléer
1 msk olivolja
2 tsk torkad timjan
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar

Balsamicodressing

2 msk balsamvinäger
2 tsk flytande honung
3/4 dl olivolja
2 krm flingsalt
2 krm svartpeppar
150 g skivad bacon
1 l färska jordgubbar
100 g ädelost
150 g blandsallad
1 dl hackade rostade pekannötter

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

40 st
  • Har ni något förslag vilket vin som passar Gunilla

    Gunilla

  • Tycker inte om ädelost, kan jag byta till fetaost?

    Annette

    Hej Annette! Det går bra att byta till fetaost. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Jag bytte jordgubbar till fryst mango, supergott!

    Lotta

  • Vad kan passa i stället för jordgubbar om man gör denna på vintern? Päron kanske?

    Victoria

    Hej Victoria! Ja det låter som en bra ersättare. Päron, ädelost och balsamvinäger är jättegott. Lycka till med din sallad. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Så god sallad. Tog färdiggrillad kyckling då vi hade lite ont om tid. Bytte också ut nötterna mot mandel då vi har nötallergiker i familjen. Detta kommer vi definitivt göra fler gånger

    Monica

  • Tog lite mer bacon

    Gunilla

  • Gott, enkel och somrigt

    Julia

  • Jättegod och fräsch sallad!! Nästa gång kör vi nog ner lite mer bacon.

    Johan

  • Supergott! Även barnen gillade rätten. Hade pasta bredvid till de som vill ha. / Jennie

    Jennie

  • Riktigt gott & fräscht, tog intryck av tidigare kommentar och stekte några kokta färskpotatisar i baconfettet å skivade ner. Av ”skafferibrist” byttes nötterna till rostade mandlar & osten till Västerbottenost, så delvis ett annat recept men toppenfint iaf.

    Carolina

Näringsvärde per portion

Energi3029 KJ / 723 kCal
Fett56 g
Salt4.03 g
Kolhydrater15 g
Protein39 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Ädelostfyllda dadlar
    Betyg 4.3 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Ädelostskorpor
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparkakswhoopie
    Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Tortellini med ädelostsås
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad