Jordgubbssallad med kyckling och balsamicodressing
4.8Världens godaste

Laga en härlig och färgstark kycklingsallad fylld av allt möjligt gott: brynt kyckling, knaprig bacon, söta jordgubbar, krispiga pekannötter och smakrik ädelost. En matig sallad som lätt blir en ny favoritsallad!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Ingredienser
4 portioner
500 g kycklingfiléer
1 msk olivolja
2 tsk torkad timjan
1 tsk flingsalt
1/2 tsk svartpeppar
Balsamicodressing
2 msk balsamvinäger
2 tsk flytande honung
3/4 dl olivolja
2 krm flingsalt
2 krm svartpeppar
150 g skivad bacon
1 l färska jordgubbar
100 g ädelost
150 g blandsallad
1 dl hackade rostade pekannötter
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3029 KJ / 723 kCal
Fett56 g
Salt4.03 g
Kolhydrater15 g
Protein39 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
40 stHar ni något förslag vilket vin som passar Gunilla
Gunilla
Tycker inte om ädelost, kan jag byta till fetaost?
Annette
Hej Annette! Det går bra att byta till fetaost. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Jag bytte jordgubbar till fryst mango, supergott!
Lotta
Vad kan passa i stället för jordgubbar om man gör denna på vintern? Päron kanske?
Victoria
Hej Victoria! Ja det låter som en bra ersättare. Päron, ädelost och balsamvinäger är jättegott. Lycka till med din sallad. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Så god sallad. Tog färdiggrillad kyckling då vi hade lite ont om tid. Bytte också ut nötterna mot mandel då vi har nötallergiker i familjen. Detta kommer vi definitivt göra fler gånger
Monica
Tog lite mer bacon
Gunilla
Gott, enkel och somrigt
Julia
Jättegod och fräsch sallad!! Nästa gång kör vi nog ner lite mer bacon.
Johan
Supergott! Även barnen gillade rätten. Hade pasta bredvid till de som vill ha. / Jennie
Jennie
Riktigt gott & fräscht, tog intryck av tidigare kommentar och stekte några kokta färskpotatisar i baconfettet å skivade ner. Av ”skafferibrist” byttes nötterna till rostade mandlar & osten till Västerbottenost, så delvis ett annat recept men toppenfint iaf.
Carolina