Somrig paj med jordgubbar
Suverän sommarpaj när det är gott om jordgubbar. Fyll en frasig pajbotten med söta sommarbär. Täck dem med gräddkräm och grädda i ugnen. Njut med vaniljvisp eller glass.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2013
Ingredienser
10 bitar
Pajskal
3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 dl socker
150 g smör
Fyllning
500 g jordgubbar (500 g motsvarar 1 liter)
1 dl vispgrädde
1 ägg
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
Till servering
vaniljvisp eller vaniljglass
ev färsk mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1787 KJ / 427 kCal
Fett26 g
Salt1 g
Kolhydrater42 g
Protein6 g
Kommentarer
Följde receptet noggrant och pajen blev jätterinnig, trots att den vilade i kyl en timme efter bakning. Alldeles för mycket vätska från jordgubbarna och för lite potatismjöl. Kommer inte göra igen.
Ida
2023-06-14Äggfri? Hur gör man då.
Ann
2020-08-11Hej Ann! Vi har inte provat baka pajfyllningen utan ägg men du kan baka den här, något enklare varianten utan ägg, https://www.ica.se/recept/cheesecake-med-rord-fyllning-och-sommarbar-369871/. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-11Ska smeten man vispar ihop bli fluffig eller bara slät?
Anna jessica
2020-07-25Hej Anna Jessica! Ursäkta sent svar. Smeten ska bara bli slät. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-06