Jordgubbsallad med avokado och fetaost

4
0 Klimatsmart
Jordgubbsallad med avokado och fetaost

Jordgubbsallad med avokado och fetaost är en matig sallad med smak av både sälta, sötma och nötighet. Kvarngrynen och avokadon gör den mättande, de färska jordgubbarna tillför en härlig fräschör. Ät salladen till lunch, middag eller som ett gott tillbehör.

Skriv ut
Jordgubbsallad med avokado och fetaost

Ingredienser

4 portioner
4
port kvarngryn
2
grönsaksbuljongtärningar
1
förp jordgubbar (à 400 g)
1 msk
rödvinsvinäger
1/2 dl
olivolja
150 g
fetaost
1 dl
hel skalad sötmandel
2
hjärtsalladshuvuden
2
avokador
1
kruka basilika

Till servering

surdegsbröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt fetaost mot tofu.

Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2480 KJ / 594 kCal
Fett 40 g
Salt 2 g
Kolhydrater 38 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept