Jordgubbsallad med avokado och fetaost
Jordgubbsallad med avokado och fetaost är en matig sallad med smak av både sälta, sötma och nötighet. Grynen och avokadon gör den mättande, de färska jordgubbarna tillför en härlig fräschör. Ät salladen till lunch, middag eller som ett gott tillbehör.
Ingredienser
4 portioner
4 port matvete kvarngryn eller bulgur
2 grönsaksbuljongtärningar
1 förp jordgubbar (à 400 g)
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl olivolja
150 g fetaost
1 dl hel skalad sötmandel
2 hjärtsalladshuvuden
2 avokador
1 kruka basilika
Till servering
surdegsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Energi2480 KJ / 594 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater38 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer