Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj

Betyg 4.3 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj

Fräsch och god sylt med smak av jordgubbar, rabarber och vanilj. Denna goda jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj tillagar du enkelt och tillagningstiden är cirka 45 minuter. Förvara sylten svalt i glasburkar.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001

Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj

Ingredienser

1 sats
500 g rabarber
500 g jordgubbar
2 tsk vaniljsocker
500 g syltsocker

Gör så här

Bra att veta om att koka sylt.
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Väldigt god marmelad som var enkel att göra. Jag bytte ut vaniljsockret mot en tesked vaniljpulver.

    Annika

  • Det saknas i receptet att skumma av. Annars är den god- frisk smak!

    Anjelita

  • Jag använde 700 g rabarber, 1100 g jordgubbar, 2 tsk vaniljsocker och 400 g syltsocker och det räckte väl. Kan möjligtvis använde ännu mindre socker.

    Åsa

  • Hur söt är den här sylten? Lite äldre recept, så undrar hur mycket mindre socker jag kanske ska börja med.

    Åsa

  • Prova med vanilj från en vaniljstång, istället för vaniljsocker. Blir jättegott!

    Fredrik

  • Hej! Kan jag byta till hallon? Har du eller ngn annan provat det? Ändras sockermängden lite då? Tacksam för svar/Linda

    Linda

  • Svar till Anders. Det har och göra med pektinet i framförallt rabarberna. Ju tidigare rabarberna plockas desto mer pektin och desto lättare att få en mer trögflytande konsistens. Om du har gjort en sylt eller marmelad som du tycker är för lättrinnande, koka om och tillsätt lite gelatin.

    Magnus

  • Kommentar till mitt inlägg: Istället för gelatin så kan du köpa pektin...brukar dock själv bara ha gelatin hemma så det var därför jag skrev det :)

    Magnus

  • God marmelad, men förstår inte hur den ska bli så tjock som en marmelad ska vara... De flesta recept jag hittar ger ganska lös sylt.

    Anders

Testa liknande recept

  • Rabarbermarmelad till ostbrickan
    Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Söt ingefärsrabarber
    Betyg 4.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rabarbermarmelad
    Betyg 4.8 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fransk rabarbermarmelad
    Betyg 4.1 av 5.149 personer har röstat
    Receptet har 35 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad