Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Jordgubbar med vanilj- och kaktusfikonpuré

Kaktusfikon är en exotisk frukt man måste närma sig försiktigt. De små taggarna har hullingar så bästa knepet är att hålla kaktusfikonet med en gaffel och skala med en kniv. När väl skalet är borta så mixas det vackert röda fruktköttet med vanilj och lime till en spännande puré. Tillsammans med myntamarinerade jordgubbar blir det en annorlunda exotiskt dessert.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär jordgubbarna i fyra delar och lägg dem i en skål. Riv skalet av limen, hacka myntan och vänd ner det i jordgubbarna.
  2. Skala kaktusfikonen. Använd gärna plasthandskar. Pressa saften ur limen.
  3. Häll vatten, socker, urskrapad vaniljstång och limesaft i en liten kastrull. Låt det sakta sjuda tills sockret smälter. Mixa sockerlagen och kaktusfikonet slätt i en mixer. Sila genom en finmaskig sil.
  4. Vänd försiktigt ner purén i jordgubbarna.
  5. Till servering: Servera jordgubbarna med glass, vispad smetana eller grädde.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och laktosfritt serveringsalternativ.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) alternativt en ris- eller havrebaserad ersättningsprodukt. Servera soja-, havre- eller risbaserat alternativ till, t.ex. havreglass, risbaserad grädde eller en sorbet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l jordgubbar
  • 1 lime
  • 1 kruka mynta
  • 2 kaktusfikon
  • 2 msk vatten
  • 3 msk strösocker
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 dl smetana
Till servering
  • vaniljglass, smetana eller grädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1891 kJ / 452 kCal