Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Marinerad fruktsallad

Den här marinerade fruktsalladen är idealisk att servera till dina vuxna vänner. Torkad frukt marineras i sockerlag och blir tillsammans med fikon och apelsin insvept i likör. Fruktsalladen serveras i vackra glas med en syrlig klick yoghurt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ett snitt längs med vaniljstången och skrapa ut fröna. Koka en lag av socker, vatten och vaniljstång och frön i en kastrull.
  2. Skär den torkade frukten i bitar och tillsätt i lagen. Skala och skär ut hinnfria klyftor av apelsinerna. Skär fikonen i klyftor.
  3. Blanda apelsin och fikon i en skål. Tillsätt likör och lag med torkad frukt och blanda runt. Servera med yoghurt.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Laktos- och mjölkproteinfri, om lämplig yoghurt serveras till.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 vaniljstång
  • 2 1/2 dl socker
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 påse torkad blandad frukt (à ca 250 g)
  • 3 apelsiner
  • 8 färska fikon
  • 0,8 dl Grand Marnier
  • 2 dl yoghurt av medelhavstyp (10 %)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?