Jordgubbar & aprikoser i basilikalag | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Jordgubbar & aprikoser i basilikalag

Denna ljuvliga efterrätt är lättlagad, men tar cirka en timme att tillaga. Allt du behöver är jordgubbar, aprikoser, socker och basilikablad. Servera gärna till en god vaniljglass och/eller lättvispad grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka ihop vatten och socker till en simmig lag, 2-3 minuter. Låt svalna. Mixa lagen och basilikabladen med en stavmixer.
  2. Skiva jordgubbarna och aprikoserna. Lägg frukten i lagen och ställ kalllt.
  3. Servera med en god vaniljglass och/eller lättvispad grädde.

För alla

Desserten är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: välj mjölkfri glass eller vaniljkräm från Oatly eller Beneviva.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller servera med grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l jordgubbar
  • 8 färska aprikoser (8 färska motsvarar ca 20 torkade)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2 dl basilikablad (2 dl motsvarar ca 1 kruka)
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2110 kJ / 505 kCal