Jordgubbar & aprikoser i basilikalag
![Jordgubbar & aprikoser i basilikalag](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15908/cf_259/jordgubbar___aprikoser_i_basilikalag.jpg)
Denna ljuvliga efterrätt är lättlagad, men tar cirka en timme att tillaga. Allt du behöver är jordgubbar, aprikoser, socker och basilikablad. Servera gärna till en god vaniljglass och/eller lättvispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
![Jordgubbar & aprikoser i basilikalag](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15908/cf_259/jordgubbar___aprikoser_i_basilikalag.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 l jordgubbar
8 färska aprikoser (8 färska motsvarar ca 20 torkade)
3 dl vatten
2 dl socker
2 dl basilikablad (2 dl motsvarar ca 1 kruka)
vaniljglass
För alla
Desserten är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: välj mjölkfri glass eller vaniljkräm från Oatly eller Beneviva.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller servera med grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2110 KJ / 505 kCal
Fett16 g
Kolhydrater84 g
Protein6 g
Kommentarer