Jordgubbar & aprikoser i basilikalag

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Jordgubbar & aprikoser i basilikalag

Denna ljuvliga efterrätt är lättlagad, men tar cirka en timme att tillaga. Allt du behöver är jordgubbar, aprikoser, socker och basilikablad. Servera gärna till en god vaniljglass och/eller lättvispad grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Jordgubbar & aprikoser i basilikalag

Ingredienser

4 portioner
1 l  jordgubbar
8   färska aprikoser (8 färska motsvarar ca 20 torkade)
3 dl  vatten
2 dl  socker
2 dl  basilikablad (2 dl motsvarar ca 1 kruka)
vaniljglass

För alla

Desserten är fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.
Gör mjölkfri: välj mjölkfri glass eller vaniljkräm från Oatly eller Beneviva.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller servera med grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2110 KJ / 505 kCal
Fett16 g
Kolhydrater84 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Jordgubbsviss med basilika
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Tomat- och basilikabruschetta
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frasig rulle med kålrot och nötter
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mandelgratinerade jordgubbar
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pistage- och aprikosrulltårta
Betyg 2.8 av 5.
46 personer har röstat
Över 60 min att tillaga