Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Jordgubbar med knäckig pistage

Lyxa till sommarens söta jordgubbar med lite knäckig pistage! Sväng ihop ditt snabba söt-syrliga fluff och klicka ut på de uppställda gubbarna innan du strör på ditt karamelliserade nötbräck. Bjud på dina vackra jordgubbar och njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta skalade pistagenötter i en torr stekpanna.
  2. Häll på flytande honung. Låt koka ihop tills honungen börjar karamelliseras och limma ihop sig med nötterna. Häll blandningen på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
  3. Ansa jordgubbarna.
  4. Vispa ihop vispgrädde, philadelphiaost, florsocker samt juicen av lime. Klicka fluffet på jordgubbarna och lägg upp på ett fat. Garnera ev med citronmeliss.
  5. Grovhacka 1/3 av nötbräcket och strö över krämen på jordgubbarna. Servera resterande nötter som ett knäckigt tillbehör.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 dl skalade pistagenötter
  • drygt 2 tsk flytande honung
  • 1/2 l jordgubbar
  • 2 msk vispgrädde
  • 100 g färskost
  • 1 1/2 msk florsocker
  • juicen av 1/2 lime
  • ev citronmeliss till garnering
Lägg till i inköpslistan