Jordärtskockssoppa med parmachips

En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt vid festligare tillfällen och lämnar ingen besviken.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Ingredienser
4 portioner
500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
8 - 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak
Parmachips
4 skivor parmaskinka
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2080 KJ / 497 kCal
Fett35 g
Salt3.39 g
Kolhydrater29 g
Protein9 g
Kommentarer
Supergod soppa! Gjorde dubbel sats, men minskade grädden till 4 dl och vinet till ca 1,5 dl. Godaste jordärtskockssoppan hittills!
Caroline
2025-05-09Hej Går soppan att göra halvvägs en dag och fortsätta en annan? För jag gissar att ni inte rekommenderar att frysa den? Åsa
Åsa
2025-04-22Hej Åsa! Soppan går att göra helt klar dagen innan och bara värma upp unber omrörning. Det går bra att frysa dem med. Då kan den behöva mixa igen för den kan upplevas lite sprucken vid upptining. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-22Vi ska äta soppan som förrätt och bjuder även på bubbel och lite snuttar före. Hur många portioner soppa skulle ni rekommendera till 14 personer då?
Emma
2025-02-20Hej Emma! Då skulle jag göra 8-10 portioner, lite beroende på varmrätt och om ni ska ha dessert. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-02-21