Jordärtskockssoppa med parmachips

Betyg 4.5 av 5.848 personer har röstat
Receptet har 121 kommentarer
Jordärtskockssoppa med parmachips

En underbart god jordärtskockssoppa som tillsammans med parmachipsen blir en fulländad matupplevelse! Passar väldigt bra som förrätt vid festligare tillfällen och lämnar ingen besviken.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Jordärtskockssoppa med parmachips

Ingredienser

4 portioner
500 g jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
8 - 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak

Parmachips

4 skivor parmaskinka

Gör så här

00:15:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

121 st
  • För att inte få ont i magen, ta bort allt skum medan soppan kokar!

    Mia

  • Undrar helt enkelt om det finns några rekommendationer/instruktioner för alternativa sätt att tillaga soppan utan att kompromissa så mycket på smaken och samtidigt minska risken för magknip!

    Lisa

  • Hej, jag har hört att många har känsliga magar för inulinet i jordärtskocka och att man därför kan koka jordärtskockorna separat och byta vatten 1-2 gånger innan man tillagar soppan. Funkar det att att tillaga soppan på sådant vis istället, eller är det viktiga steg att jordärtskockan ska fräsas i början och koka med i soppan för smaken? Har ni några rekommendationer?

    Lisa

  • Skulle ni kunna lägga steget med parmachips först i receptet? För en som inte läser igenom hela receptet innan start skulle det underlätta att inte ha en färdig soppa och sen börja göra chips av skinka..

    Simon

  • Hej. Kan jag ta vilket vitt vin som helst och kan jag ta grönsaksbuljong istället för hönsbuljong?

    Ingela

    Hej Ingela! Så länge det inte är ett sött vin så funkar det. Det kommer bli gott med grönsaksbuljong också. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Soppan väl värd att göra. Mycket god. Vad gäller Parmachipsen är det (åtminstone i vår ugn) närmare 18 minuter.

    Bo

  • Supergod soppa! Gjorde dubbel sats, men minskade grädden till 4 dl och vinet till ca 1,5 dl. Godaste jordärtskockssoppan hittills!

    Caroline

  • Hej Går soppan att göra halvvägs en dag och fortsätta en annan? För jag gissar att ni inte rekommenderar att frysa den? Åsa

    Åsa

    Hej Åsa! Soppan går att göra helt klar dagen innan och bara värma upp unber omrörning. Det går bra att frysa dem med. Då kan den behöva mixa igen för den kan upplevas lite sprucken vid upptining. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Vi ska äta soppan som förrätt och bjuder även på bubbel och lite snuttar före. Hur många portioner soppa skulle ni rekommendera till 14 personer då?

    Emma

    Hej Emma! Då skulle jag göra 8-10 portioner, lite beroende på varmrätt och om ni ska ha dessert. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Mycket god men gjorde den vegetarisk med vegetarisk buljong och utan skinka. Serverade med en Pinsa istället med mycket ost.

    Camilla

Näringsvärde per portion

Energi2080 KJ / 497 kCal
Fett35 g
Salt3.39 g
Kolhydrater29 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Rostade jordärtskockor
    Betyg 3.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad