En enkel blåbärscheesecake som räcker till många. Klassisk botten av digestivekex och ljuvlig smak av kardemumma toppas med en underbar blåbärssmet. Skär upp i lagom stora bitar och garnera med färska blåbär.
Fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, smetana och kvarg.
Recept och bild i samarbete med Arla.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det borde gå att byta ut gelatinbladen mot gelesocker?
Therese
2020-02-08Hej Therese! Gelésocker innehåller socker varför det inte går rakt av byta ut gelatinbladen mot gelésocker utan att ändra mängden socker. Vi har inte provbakat receptet med gelésocker men om du gör det så följ anvisningarna i gelésockerpaketet och anpassa till sockermängden i receptet. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-18Kan man göra innan och frysa?
Nina
2019-04-22Hej Nina! Inget som vi provat men skulle rekommendera dig att tina i kylen innan du ska servera detta. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-24Kan man ersätta smetana med vispgrädde?
Sofie
2019-02-02Hej Sofie! Vi skulle inte rekommendera att man ersätter med grädde. Möjligt att man riskerar att få en lös pannacotta-aktig konsistens och det är man ju inte ute efter här. Färskost är således ett mycket bättre alternativ. Och eftersom färskosten har en något fastare konsistens än smetana skulle vi även rekommendera att ta 1-2 gelatinblad färre i smeten. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-03-20