Blåbärscheesecake i långpanna
En enkel blåbärscheesecake som räcker till många. Klassisk botten av digestivekex och ljuvlig smak av kardemumma toppas med en underbar blåbärssmet. Skär upp i lagom stora bitar och garnera med färska blåbär.
Ingredienser
24 bitar
600 g digestivekex
1 1/2 msk stötta kardemummakärnor
300 g smör
6 gelatinblad
6 dl smetana
500 g kvarg med vaniljsmak
3 dl strösocker
1/2 tsk salt
250 g frysta, tinade blåbär
Till garnering
färska blåbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej, om man ersätter blåbär med frysta hallon . Vilken mängd ska man ha då ?
Ulla
2024-12-13Hej Ulla! Ta samma vikt du, det kommer att bli super! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-13Det borde gå att byta ut gelatinbladen mot gelesocker?
Therese
2020-02-08Hej Therese! Gelésocker innehåller socker varför det inte går rakt av byta ut gelatinbladen mot gelésocker utan att ändra mängden socker. Vi har inte provbakat receptet med gelésocker men om du gör det så följ anvisningarna i gelésockerpaketet och anpassa till sockermängden i receptet. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-02-18Kan man göra innan och frysa?
Nina
2019-04-22Hej Nina! Inget som vi provat men skulle rekommendera dig att tina i kylen innan du ska servera detta. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-24