Jordärtskockscheesecake med löjrom
4.9Världens godaste

Varför inte bjuda på cheesecake redan till förrätt? I detta spännande nyårsrecept får den aromatiska jordärtskockan ta plats i menyn. Krämig färskost blandad med gräslök och crème fraiche. Servera i glas och garnera med knaperstekta smulor av pumpernickel, löjrom och rödlök.

Ingredienser
8 portioner
Jordärtskockor
1/2 citron
300 g jordärtskockor
1/2 tsk salt
Fyllning
1 gelatinblad
1 ask, färsk gräslök (à 20 g)
2 dl crème fraiche
200 g färskost
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Garnering
100 g pumpernickel
2 msk smör
1 rödlök
75 g löjrom eller tångkaviar
gräslök
Gör så här
06:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi869 KJ / 208 kCal
Fett14 g
Salt1.22 g
Kolhydrater13 g
Protein6 g
Kommentarer
6 stMycket gott och enkelt att förbereda
Jonas
Hur gör man om man vill ersätta gelatinet till något vegetariskt, tex agar agar.
Sabina
Hej Sabina! Läs gärna på förpackningen, där brukar det stå hur det funkar. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
8 pers räckte bra till 6 portioner.
Ebba
Gjorde även som tidigare beskrivits och mixade jordärtskockorna. Receptet är lite snålt, jag gjorde för 12p och det räckte precis till 8 portionsformar för mig.
Johanna
Gjorde som Christina mixade jordärtskockorna, hade dock velat ha lite mer smak av dem 100 g till av dem hade nog varit bra. Som sagt receptet var nog mer för 4 personer än 6 personer!
Anneli
Jättegod förrätt, dock var jordärtskockorna svåra att få mjuka så jag löste det genom att mixa dom istället. Receptet räckte knappt till 6 personer.
Christina