Jordgubbscheesecake med rabarber

27
13
Jordgubbscheesecake med rabarber

Midsommartårta, sommartårta eller helt enkelt bara en fantastiskt vacker tårta? Det är helt upp till dig. Vi tror i alla fall att den här härliga cheesecaken med jordgubbar och rabarber kommer imponera stort på dina gäster.

Skriv ut
Jordgubbscheesecake med rabarber

Ingredienser

1 cheesecake

Botten

150 g
rumstempererat smör
300 g
digestivekex

Fyllning

10 st
gelatinblad
100 g
rabarber
100 g
rörsocker
saft och finrivet skal av 1 st
apelsin
900 g
rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
2 tsk
vaniljpulver
250 g
florsocker
2 1/2 dl
vispgrädde
250 g
jordgubbar

Dekoration

blåbär
jordgubbar
hallon

För alla

Läs noggrant innehållsförtecknignen på digestivekexen. Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri grädde och laktosfri färskost.Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Gör så här

Tips

För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm i diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 cm i diameter.

Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Nina

2020-07-29

Kan man frysa denna cheesecake?

Redaktionen ICAse

2020-08-05

Hej Nina! Ursäkta sent svar. Ja, det går bra att frysa den dock utan dekorationen. Dekorera tårtan precis innan servering. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Petra

2020-06-20

Skulle läst kommentarerna innan jag gjorde denna. 1) Helt missvisande bild. Den blir inte så rosa och m detta recept blir kakan sjukt stor dvs hög. Inte alls m de proportioner som ses på bild. 2) Mängden i receptet måste vara helt fel. Den blir gigantisk. Botten är för tunn och den blir superhög. Kan inte vara rimligt m mängden florsocker. Jag hade bara i 1 dl och det räckte gott o väl. Och 900 g creme cheese + grädde. Kommer inte göra om denna.

Gabrielle

2020-04-24

Otroligt fult gjort att ha en bild där ni digitalt har redigerat färgen på cheesecaken! Samma bild ligger uppe på Philadelphias hemsida under titeln "Sommarcheesecake" men där är den vit istället för rosa. Smulorna och bären ligger på EXAKT samma ställe. Inte heller skriver ni någonstans att ni manipulerat bilden, eller att dom som bakar efter detta recept kan förvänta sig en annan färg. Väldigt dåligt av er!

Redaktionen ICAse

2020-04-24

Hej Gabrielle! Detta recept är ett samarbete med Philadelphia och både recept och bild kommer från dem. Sommarcheesecake som du refererar till är ett annat recept den innehåller inte jordgubbar och rabarber. Om du söker på jordgubbscheesecake på Philadelphias hemsida så ser du detta recept med denna rosa bild. Hoppas du hittar din favorit av någon av dessa cheesecakes. Hälsningar Ulrika

Testa liknande recept