Jordgubbscheesecake med rabarber
Midsommartårta, sommartårta eller helt enkelt bara en fantastiskt vacker tårta? Det är helt upp till dig. Vi tror i alla fall att den här härliga cheesecaken med jordgubbar och rabarber kommer imponera stort på dina gäster.
Ingredienser
1 cheesecake
Botten
150 g rumstempererat smör
300 g digestivekex
Fyllning
10 st gelatinblad
100 g rabarber
100 g rörsocker
saft och finrivet skal av 1 st apelsin
900 g rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
2 tsk vaniljpulver
250 g florsocker
2 1/2 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
Dekoration
blåbär
jordgubbar
hallon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fattar inte, vågar jag göra efter detta recept eller ska det vara mindre florsocker, Philadelphia & gelatinblad??
Liw
2022-06-23Kan man frysa denna cheesecake?
Nina
2020-07-29Hej Nina! Ursäkta sent svar. Ja, det går bra att frysa den dock utan dekorationen. Dekorera tårtan precis innan servering. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-05Skulle läst kommentarerna innan jag gjorde denna. 1) Helt missvisande bild. Den blir inte så rosa och m detta recept blir kakan sjukt stor dvs hög. Inte alls m de proportioner som ses på bild. 2) Mängden i receptet måste vara helt fel. Den blir gigantisk. Botten är för tunn och den blir superhög. Kan inte vara rimligt m mängden florsocker. Jag hade bara i 1 dl och det räckte gott o väl. Och 900 g creme cheese + grädde. Kommer inte göra om denna.
Petra
2020-06-20