Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordgubbscheesecake med rabarber

Midsommartårta, sommartårta eller helt enkelt bara en fantastiskt vacker tårta? Det är helt upp till dig. Vi tror i alla fall att den här härliga cheesecaken med jordgubbar och rabarber kommer imponera stort på dina gäster.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 cheesecake portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur. Smält smöret i en kastrull. Smula kexen fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen. Blanda smöret och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
  2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min. Koka ihop rabarbern med rörsockret i ca 10 min. Tvätta apelsinen, finriv skalet och pressa ut saften. Krama vattnet ur gelatinbladen och låt smälta i rabarbern, låt sedan svalna. Häll rumstempererad färskost, apelsinsaft, finrivet apelsinskal, vaniljpulver och florsocker i en skål och blanda till en slät smet. Addera vispad grädde. Mosa nästan alla jordgubbar (spar ca 50 g till dekoration, för 1 tårta) och blanda med rabarbern. Tillsätt en nypa socker till. Rör ned jordgubbsblandningen i färskostsmeten och häll allt över botten. Låt svalna i kylen i minst fyra timmar.
  3. Dekoration: När fyllningen har stelnat, ta ur kakan ur formen och lägg den på ett serveringsfat. Skölj blåbär, resten av jordgubbarna och hallon och låt dem torka ordentligt innan du dekorerar tårtan.

För alla

Läs noggrant innehållsförtecknignen på digestivekexen. Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri grädde och laktosfri färskost.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Tips

För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm i diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 cm i diameter.

Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!

Ingredienser

Portioner: 1 cheesecake
Botten
  • 100 g rumstempererat smör
  • 300 g digestivekex
Fyllning
  • 10 st gelatinblad
  • 100 g kokt rabarber
  • 100 g rörsocker
  • saft och finrivet skal av 1 st apelsin
  • 900 g rumstempererad naturell färskost av cream cheese-typ
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 250 g florsocker
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 250 g jordgubbar
Dekoration
  • blåbär
  • jordgubbar
  • hallon
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?