- Botten: Lägg bakplåtspapper i botten för att kakan ska bli lättare att ta ur.
- Smält smöret i en kastrull.
- Smula kexen fint, i en mixer eller genom att lägga dem i en plastpåse, knyta igen och kavla påsen.
- Blanda smöret och smulorna ordentligt och tryck ut massan i formen. Använd baksidan av en sked för att få en jämn yta. Låt botten vila i kylen medan du gör fyllningen.
- Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 min.
- Koka ihop rabarbern med rörsockret i ca 10 min.
- Tvätta apelsinen, finriv skalet och pressa ut saften.
- Krama vattnet ur gelatinbladen och låt smälta i rabarbern, låt sedan svalna.
- Häll rumstempererad färskost, apelsinsaft, finrivet apelsinskal, vaniljpulver och florsocker i en skål och blanda till en slät smet. Addera vispad grädde.
- Mosa nästan alla jordgubbar (spar ca 50 g till dekoration, för 1 tårta) och blanda med rabarbern. Tillsätt en nypa socker till. Rör ned jordgubbsblandningen i färskostsmeten och häll allt över botten. Låt svalna i kylen i minst fyra timmar.
- Dekoration: När fyllningen har stelnat, ta ur kakan ur formen och lägg den på ett serveringsfat. Skölj blåbär, resten av jordgubbarna och hallon och låt dem torka ordentligt innan du dekorerar tårtan.
För alla
Läs noggrant innehållsförtecknignen på digestivekexen. Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, laktosfri grädde och laktosfri färskost.
Recept och bild i samarbete med Philadelphia.
Tips
För en hög cheesecake, använd en springform med 24 cm i diameter. För en låg cheesecake, använd en springform med 26 cm i diameter.
Här hittar du fler tips på hur du lyckas med din cheesecake!