Jordärtskocksaioli

Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Jordärtskocksaioli

Gör din aioli speciell och ofantligt god genom att använda dig av det här receptet. Du kokar jordärtskockorna så att de blir mjuka och kan mixas ihop med vitlök, äggula och raps- och olivolja.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Jordärtskocksaioli

Ingredienser

4 portioner
ca 300 g jordärtskockor
1 vitlöksklyfta
1 äggula
3/4 dl rapsolja
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1/2 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1062 KJ / 254 kCal
Fett23 g
Salt0.7 g
Kolhydrater10 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Rapsaioli
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ruccola- och fänkålsaioli
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Aioli
    Betyg 3.3 av 5.268 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Två sorters majonnäs
    Betyg 2.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lime- och chiliaioli
    Betyg 3.1 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordärtskockschips med tryffeldipp
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad