Jordärtskocka »tortilla«
Tortillaplättar av jordärtskocka, lök och potatis är en enkel rätt med mjuka smaker. Ägg, mjölk och kryddor binder ihop rätten fint. Citronjuice och finhackad ingefära bidrar med en syrlig och fräsch touch i dressingen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
Ingredienser
12 stycken
1/2 liten gul lök
1/2 msk olivolja till stekning
ca 250 g jordärtskockor
ca 250 g potatis av fast sort
2 ägg
2 msk mjölk
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
smör till stekning
Dressing
1 msk färskpressad citronjuice
2 tsk mycket finhackad ingefära
För alla
Rätten är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: ersätt mjölken med Solhavre eller gräddersättning. Stek i mjölkfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi290 KJ / 70 kCal
Fett4 g
Kommentarer