Jordärtskocka »tortilla«

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Jordärtskocka »tortilla«

Tortillaplättar av jordärtskocka, lök och potatis är en enkel rätt med mjuka smaker. Ägg, mjölk och kryddor binder ihop rätten fint. Citronjuice och finhackad ingefära bidrar med en syrlig och fräsch touch i dressingen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Jordärtskocka »tortilla«

Ingredienser

12 st
1/2 liten gul lök
1/2 msk olivolja till stekning
ca 250 g jordärtskockor
ca 250 g potatis av fast sort
2 ägg
2 msk mjölk
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
smör till stekning

Dressing

1 msk färskpressad citronjuice
2 tsk mycket finhackad ingefära

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per st

Energi290 KJ / 70 kCal
Fett4 g

Testa liknande recept

Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rimmad oxbringa med jordärtskockor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Avokado- och rotfruktssallad
Betyg 3.2 av 5.
30 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Jordärtskocka i ugn med vitlök och timjan
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skockor med makadamia
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga