Jordärtskocka »tortilla«

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
0
Jordärtskocka »tortilla«

Tortillaplättar av jordärtskocka, lök och potatis är en enkel rätt med mjuka smaker. Ägg, mjölk och kryddor binder ihop rätten fint. Citronjuice och finhackad ingefära bidrar med en syrlig och fräsch touch i dressingen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Jordärtskocka »tortilla«

Ingredienser

12 stycken
1/2   liten gul lök
1/2 msk  olivolja till stekning
ca 250 g  jordärtskockor
ca 250 g  potatis av fast sort
2   ägg
2 msk  mjölk
1 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar
smör till stekning

Dressing

1 msk  färskpressad citronjuice
2 tsk  mycket finhackad ingefära

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: ersätt mjölken med Solhavre eller gräddersättning. Stek i mjölkfritt margarin.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi290 KJ / 70 kCal
Fett4 g

Testa liknande recept

Avokado- och rotfruktssallad
Betyg 3.2 av 5.
30 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad jordärtskockssoppa med miso
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skockor med makadamia
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rimmad oxbringa med jordärtskockor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ljummen rotfruktssallad med citronkräm
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga