Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Jordärtskocka »tortilla«

Tortillaplättar av jordärtskocka, lök och potatis är en enkel rätt med mjuka smaker. Ägg, mjölk och kryddor binder ihop rätten fint. Citronjuice och finhackad ingefära bidrar med en syrlig och fräsch touch i dressingen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Stek den försiktigt mjuk i olivolja. Skala och riv jordärtskocka och potatis. Tillsätt detta och låt även detta bli mjukt.
  2. Rör ihop ägg och mjölk och blanda med lök, potatis och jordärtskocka. Tillsätt salt och peppar.
  3. Stek 4 små 1-2 cm tjocka plättar (för 12 st) gyllenbruna i smör i stekpanna eller plättjärn. De ska helst ha lite rinnig kärna. Dela varje plätt i 3 bitar.
  4. Rör ihop ingefära och citronjuice. Pensla/skeda över plättarna.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: ersätt mjölken med Solhavre eller gräddersättning. Stek i mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 12 stycken
  • 1/2 liten gul lök
  • 1/2 msk olivolja till stekning
  • ca 250 g jordärtskockor
  • ca 250 g potatis av fast sort
  • 2 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • smör till stekning
Dressing
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 tsk mycket finhackad ingefära
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 290 kJ / 70 kCal
Fett: 4 g
Läs mer om näringsvärden