Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Skockor med makadamia

En utmärkt förrätt med kokta jordärtskockor som blandas med en härlig röra bestående av svamp, makadamianötter, vitlök och syrlig citronjuice. En mycket effektfull aptitretare.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Gör så här- texten är avsedd för 4 småportioner.

  1. Koka jordärtskockor i lättsaltat vatten med lite citronjuice tills de precis blir mjuka. Låt rinna av.
  2. Fräs svamp och hackad vitlöksklyfta i 1 msk smör. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. 
  3. Rosta makadamianötter i torr stekpanna. Blanda rivet skal av 1 citron med färskpressad citronjuice och 1/2 tsk salt.
  4. Smält 1 msk smör i en kastrull och rör ner citronblandningen under kraftig vispning. Blanda jordärtskockor, svamp, nötter och 1 msk hackad persilja. Ringla över smörcitronetten. Servera till vilt eller som förrätt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g skalade jordärtskockor
  • 150 g valfri svamp
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl makadamianötter
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 msk hackad persilja
  • smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan