Jordärtskocka »tortilla«

Betyg 3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Jordärtskocka »tortilla«

Tortillaplättar av jordärtskocka, lök och potatis är en enkel rätt med mjuka smaker. Ägg, mjölk och kryddor binder ihop rätten fint. Citronjuice och finhackad ingefära bidrar med en syrlig och fräsch touch i dressingen.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007

Jordärtskocka »tortilla«

Ingredienser

12 st
1/2 liten gul lök
1/2 msk olivolja till stekning
ca 250 g jordärtskockor
ca 250 g potatis av fast sort
2 ägg
2 msk mjölk
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
smör till stekning

Dressing

1 msk färskpressad citronjuice
2 tsk mycket finhackad ingefära

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per st

Energi290 KJ / 70 kCal
Fett4 g

Testa liknande recept

  • Rostade jordärtskockor
    Betyg 3.7 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Avokado- och rotfruktssallad
    Betyg 3.2 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skockor med makadamia
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad jordärtskockssoppa med miso
    Betyg 4.6 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad