Jordärtskocka i ugn med vitlök och timjan

Jordärtskocka i ugn är ett gott alternativ till potatis! Smaksätt skockorna med olivolja, vitlök, timjan, salt och svartpeppar innan du rostar dem i ugnen. Jordärtskockorna behöver inte ens skalas innan du tillagar dem.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi965 KJ / 230 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater22 g
Protein4 g
Kommentarer
5 stOm man inte skalar skockan innan man rullar runt dem i oljan med kryddor bör man skrubba dem noggrant med en nagelborste. Janne M
Jan
Detta har jag provat o resultatet blev gott. Men, kockorna är extremt gasbildande. Så varför inte skala dom och koka dom halvvägs och sen in i ugnen, då slipper man problemen. Man kan också fritera dom, mycket gott.
Thomas
Skockor som andra råvaror kan ta lite olika tid att ugnsrosta beroende på en mängd faktorer. En god idé är att använda ögonen för att kontrollera om de ser bra ut, och anpassa tillagningen därefter.
Hannes
Efter Tores inlägg hade jag dem i ugnen i 30 min, men det hade nog räckt med 20 - 25 minuter. De blev hur goda som helst
Irene
Tidsangivelsen stämde inte det minsta när jag lagade rätten. Efter 20 minuter i ugnen hade inte konstistensen förändrats det minsta. Då höjde jag temperaturen till 225 och nöjde mig inte med att ha halvera skockorna (de större hade jag redan delat i fyra eller sex delar) utan skar dem i 5mm tjocka skivor. Efter ytterligare 20 minuter pallade jag inte att vänta mer och gnagde i mig de hårda skockorna. Resterna fick stå ytterligare 2 x 20 min innan de var färdiga. Det var inget fel på ugnen för laxen som jag skulle äta till blev precis som den skulle på förväntad tid. Förklaring?
Tore