Johans fiskgryta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Johans fiskgryta

En snabblagad och värmande gryta med nyttig fisk och rotfrukter som morot, palsternacka och rotselleri. Receptet kallas Johans fiskgryta och du använder fisken sej. Grytan får smak av bland annat curry och persilja och du serverar den med potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvtina sejen. Skär fisken i stora kuber.
  2. Skala morötter, palsternacka och rotselleri. Skär i tärningar. Fräs grönsakerna i olja. Krydda med curry och pepparblandning samt salt. Tillsätt vatten och fiskbuljongtärningen. Koka ca 5 minuter.
  3. Lägg ner fisken och låt den koka tills den blir vit och ogenomskinlig, ca 5 minuter. Klipp persilja över. Servera med kokt potatis eller bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt sej djupfryst (à 400 g)
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1 bit rotselleri
  • 2 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk pepparblandning
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • klippt persilja
Lägg till i inköpslistan