Jawaneh- Heta kycklingvingar

Betyg 3.2 av 5.
92 personer har röstat
0
Jawaneh- Heta kycklingvingar

Jawaneh är heta kycklingvingar som vänds i tomat- och chilisås och sedan ugnsbakas tills de får en fin, lite krispig yta. Ett givet inslag på plockbuffén eller mezebordet!

Jawaneh- Heta kycklingvingar

Ingredienser

4 mezeportioner
1 vitlöksklyfta
2 röd peppar
3 krm mald koriander
2 msk tomatpuré
2 msk olja
2 msk vatten
1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 1 msk färskpressad citronsaft)
1 msk flytande honung
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Kyckling

12 kycklingvingar (12 vingar motsvarar ca 1 kg)
1/2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
92 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1618 KJ / 387 kCal
Fett26.4 g
Salt2.04 g
Kolhydrater6.1 g
Protein31.6 g

Testa liknande recept

Kryddstekta kycklingvingar med ärthummus
Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkorv med harissa
Betyg 3.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddiga snacksnötter
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syriansk dobo – Lammstek med bulgur
Betyg 4.4 av 5.
95 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dadel- och valnötsdroppar
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Röd linssoppa med kokos och tomat
Betyg 4.4 av 5.
499 personer har röstat
Under 30 min att tillaga