Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Jawaneh- Heta kycklingvingar

Jawaneh är heta kycklingvingar som vänds i tomat- och chilisås och sedan ugnsbakas tills de får en fin, lite krispig yta. Ett givet inslag på plockbuffén eller mezebordet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 mezeportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Skala och riv vitlöksklyftan. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlök, chili, koriander och tomatpuré i oljan i en liten kastrull.
  3. Rör ihop vatten, citronsaft och honung och blanda ner i fräset. Koka ihop till en tjock sås, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Kyckling: Strö saltet på kycklingvingarna och vänd dem därefter i tomat- och chilisåsen så att såsen täcker vingarna ordentligt.
  5. Lägg kycklingvingarna på en plåt. Sätt in plåten mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 82˚C.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein, ägg och gluten.

Ingredienser

Portioner: 4 mezeportioner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 röd peppar
  • 3 krm mald koriander
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk olja
  • 2 msk vatten
  • 1/2 citron (1/2 citron motsvarar ca 1 msk färskpressad citronsaft)
  • 1 msk flytande honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Kyckling
  • 12 kycklingvingar (12 vingar motsvarar ca 1 kg)
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1618 kJ / 387 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer