Jättebröd
Detta jättebröd är ett saftigt och gott matbröd tillagat av solrosolja, vatten, mjöl och jäst. Brödet tillagas relativt enkelt och tillagningstiden är drygt en timma.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005
Ingredienser
1 stort bröd
50 g jäst
1/2 l ljummet vatten (37°C)
1 msk solrosolja
1 tsk salt
ca 12 - 12 1/2 dl vetemjöl
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi580 KJ / 140 kCal
Fett1.5 g
Kommentarer
Gott och enkelt, dock tar det länge med all jäsning så inget man bakar och man har bråttomt men så gott!
Marie
2014-06-09Hej Annika! Du glömde de ej, det var vi som skrivt fel, skulle vara solrosoljan. Så hoppas det smakade!
Redaktionen
2014-03-25När skulle man ha i solrosfrön? Glömde dem eftersom det inte stod.
Annika
2014-03-22