Jättebröd

27
4
Jättebröd

Detta jättebröd är ett saftigt och gott matbröd tillagat av solrosolja, vatten, mjöl och jäst. Brödet tillagas relativt enkelt och tillagningstiden är drygt en timma.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Jättebröd

Ingredienser

1 stort bröd
50 g jäst
1/2 l ljummet vatten (37°C)
1 msk solrosolja
1 tsk salt
ca 12 - 12 1/2 dl vetemjöl

För alla

Fri från mjölk och ägg.
Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Marie

2014-06-09

Gott och enkelt, dock tar det länge med all jäsning så inget man bakar och man har bråttomt men så gott!

Redaktionen

2014-03-25

Hej Annika! Du glömde de ej, det var vi som skrivt fel, skulle vara solrosoljan. Så hoppas det smakade!

Annika

2014-03-22

När skulle man ha i solrosfrön? Glömde dem eftersom det inte stod.

Näringsvärde per portion

Energi 580 KJ / 140 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Kumminbröd
Morotsbröd
Saftigt potatisbröd
Tekakor med bönor