Jättebröd

Betyg 2.3 av 5.
27 personer har röstat
4
Jättebröd

Detta jättebröd är ett saftigt och gott matbröd tillagat av solrosolja, vatten, mjöl och jäst. Brödet tillagas relativt enkelt och tillagningstiden är drygt en timma.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Jättebröd

Ingredienser

1 stort bröd
50 g  jäst
1/2 l  ljummet vatten (37°C)
1 msk  solrosolja
1 tsk  salt
ca 12 - 12 1/2 dl  vetemjöl

För alla

Fri från mjölk och ägg.
Innehåller gluten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Gott och enkelt, dock tar det länge med all jäsning så inget man bakar och man har bråttomt men så gott!

Marie

2014-06-09

Hej Annika! Du glömde de ej, det var vi som skrivt fel, skulle vara solrosoljan. Så hoppas det smakade!

Redaktionen

2014-03-25

När skulle man ha i solrosfrön? Glömde dem eftersom det inte stod.

Annika

2014-03-22

Näringsvärde per portion

Energi580 KJ / 140 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Kumminbröd
Betyg 3.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljästa frukostbullar
Betyg 3.9 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpabullar med äpple
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Morotsbröd
Betyg 4.1 av 5.
45 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrelimpor med lingon
Betyg 3.5 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tekakor med bönor
Betyg 4.4 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga