Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jättebröd

Detta jättebröd är ett saftigt och gott matbröd tillagat av solrosolja, vatten, mjöl och jäst. Brödet tillagas relativt enkelt och tillagningstiden är drygt en timma.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 stort bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet, olja och salt. Rör tills jästen löst sig.
  2. Blanda i det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa under kökshandduk 40 minuter.
  3. Knåda degen på mjölad arbetsbänk. Ta undan lite deg till en fläta. Forma resten till ett runt bröd. Rulla 3 långa band av resten av degen och fläta dem. Lägg dem ovanpå brödet. Låt brödet jäsa på plåt under handduk i 30 minuter.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Grädda i ca 50 minuter i nedre delen av ugnen. Knacka i botten på brödet, om det låter ihåligt är det klart. Låt det svalna på galler.

För alla

Fri från mjölk och ägg.
Innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 1 stort bröd
  • 50 g jäst
  • 1/2 l ljummet vatten (37°C)
  • 1 msk solrosolja
  • 1 tsk salt
  • ca 12 1/2 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 580 kJ / 140 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden