Jättebröd

Betyg 2.3 av 5.27 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Jättebröd

Detta jättebröd är ett saftigt och gott matbröd tillagat av solrosolja, vatten, mjöl och jäst. Brödet tillagas relativt enkelt och tillagningstiden är drygt en timma.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Jättebröd

Ingredienser

1 stort bröd
50 g jäst
1/2 l ljummet vatten (37°C)
1 msk solrosolja
1 tsk salt
ca 12 - 12 1/2 dl vetemjöl

Gör så här

00:40:00
00:30:00
00:50:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Gott och enkelt, dock tar det länge med all jäsning så inget man bakar och man har bråttomt men så gott!

    Marie

  • Hej Annika! Du glömde de ej, det var vi som skrivt fel, skulle vara solrosoljan. Så hoppas det smakade!

    Ica-köket

  • När skulle man ha i solrosfrön? Glömde dem eftersom det inte stod.

    Annika

Näringsvärde per portion

Energi580 KJ / 140 kCal
Fett1.5 g

Testa liknande recept

  • Kumminbröd
    Betyg 3.3 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morotsbröd
    Betyg 4.1 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalljästa frukostbullar
    Betyg 3.9 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 17 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpabullar med äpple
    Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Havrelimpor med lingon
    Betyg 3.6 av 5.69 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpabaguetter med äpple
    Betyg 4.1 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad