Järpar på vildsvin

Högklassiska och läckra järpar på vildsvin. Malet kött med katrinplommons sötma, rökig smak från skinka och trivsamt kryddat med timjan och körvel. Ingefärssmörsås och skivad, stekt bakpotatis till järparna, och du får en makalöst god, matig måltid.

Ingredienser
4 portioner
400 g vildsvinskött (grovmalet av framdel)
1 dl grovhackade katrinplommon
1 ägg
1 msk crème fraiche
2 msk timjan
salt och peppar
10 tunna skivor kallrökt skinka
2 bakpotatisar
smör till stekning
8 små morötter
1 tsk socker
1 msk körvel
Ingefärssmörsås
1/2 dl svampbuljong (se recept nedan)
2 msk soja
100 g kallt smör
3 msk riven ingefära
Svampbuljong
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
2 msk olja
300 g putsad svamp
4 dl kraftig viltfond eller kycklingfond
salt
För alla
Kontrollera ingredidensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer