Järpar på vildsvin

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Järpar på vildsvin

Högklassiska och läckra järpar på vildsvin. Malet kött med katrinplommons sötma, rökig smak från skinka och trivsamt kryddat med timjan och körvel. Ingefärssmörsås och skivad, stekt bakpotatis till järparna, och du får en makalöst god, matig måltid.

Järpar på vildsvin

Ingredienser

4 portioner
400 g  vildsvinskött (grovmalet av framdel)
1 dl  grovhackade katrinplommon
1   ägg
1 msk  crème fraiche
2 msk  timjan
salt och peppar
10   tunna skivor kallrökt skinka
2   bakpotatisar
smör till stekning
8   små morötter
1 tsk  socker
1 msk  körvel

Ingefärssmörsås

1/2 dl  svampbuljong (se recept nedan)
2 msk  soja
100 g  kallt smör
3 msk  riven ingefära

Svampbuljong

1   vitlöksklyfta
1   schalottenlök
2 msk  olja
300 g  putsad svamp
4 dl  kraftig viltfond eller kycklingfond
salt

För alla

Kontrollera ingredidensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: uteslut ägget.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Medelhavsjärpar
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommongryta med rådjur
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Portabellopasta med spenat och vitlök
Betyg 4 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skinkstek i lergryta med äpplen och ingefära
Betyg 3.6 av 5.
55 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortfilé med rotsellericrème och spenat
Betyg 3.4 av 5.
102 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Renskav med kantareller och rostad mandelpotatis
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga