Järpar med persiljesås

Betyg 3.5 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Järpar med persiljesås

Saftiga nötfärsjärpar toppas med en underbar persiljesås i denna enkla och goda vardagsrätt. Den mustiga såsen får sin krämighet från vispgrädde och ljuvlig smak av både kycklingbuljong och persilja. Servera med med ris och toppa med krispiga haricot verts.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Järpar med persiljesås

Ingredienser

4 portioner

Ris

4 port ris

Järpar

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g nötfärs
1 msk senap
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin

Bönor

150 g haricots verts (bönor)

Persiljesås

1/2 msk vitvinsvinäger
2 1/2 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 kycklingbuljongtärning
2 tsk majsstärkelse
1/2 kruka persilja

Gör så här

00:08:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3171 KJ / 758 kCal
Fett42 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein40 g

Testa liknande recept

  • Järpar med gräddig löksås
    Betyg 4.5 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Järpar med citronmarinerad aubergine
    Betyg 2.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kryddiga järpar med rostad broccoli
    Betyg 4.4 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad