Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Äggröra på hampafrön

(8)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

En fräsch och riktigt smarrig japan-inspirerad äggröra med rostade hampafrön som får en krämig konsistens av crème fraiche. Servera röran till frukost eller som en lättare lunchrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl hampafrön (skalade eller oskalade)
  • 1/2 dl sesamfrön (gärna svarta)
  • 1 noriark (sjögräsark som används till sushi)
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 6 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk smör
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rosta hampafrön och sesamfrön i torr stekpanna.
  3. Lägg noriark på gallret i ugnen och rosta i 2-3 minuter eller tills det blir grönt. Smula ner arket i fröblandningen tillsammans med flingsalt.
  4. Vispa ägg med salt. Stek i smör i en kastrull på svag värme under omrörning tills röran är fast, men fortfarande krämig. Rör ner lättcrème fraiche.
  5. Strö över 1 msk fröblandning (för 4 port) och servera till frukost eller som lunchrätt.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör eller olja, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt smör eller olja, använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer