Äggröra på hampafrön

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Äggröra på hampafrön

En fräsch och riktigt smarrig japan-inspirerad äggröra med rostade hampafrön som får en krämig konsistens av crème fraiche. Servera röran till frukost eller som en lättare lunchrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Äggröra på hampafrön

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl  hampafrön (skalade eller oskalade)
1/2 dl  sesamfrön (gärna svarta)
1   noriark (sjögräsark som används till sushi)
1/2 tsk  flingsalt
6   ägg
1/2 tsk  salt
1 dl  lätt crème fraiche
1 msk  smör

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör eller olja, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt smör eller olja, använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Onigiri
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Japansk rotsaksmiso med svamp och nori
Betyg 3.3 av 5.
116 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sushirullar
Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Padrones med alg- och sesamsalt
Betyg 2.7 av 5.
38 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Evas pannkaks-sushi
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Asiatisk dukkah
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga