Äggröra på hampafrön

4
0
Äggröra på hampafrön

En fräsch och riktigt smarrig japan-inspirerad äggröra med rostade hampafrön som får en krämig konsistens av crème fraiche. Servera röran till frukost eller som en lättare lunchrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2008

Äggröra på hampafrön

Ingredienser

4 portioner
1/2 dl hampafrön (skalade eller oskalade)
1/2 dl sesamfrön (gärna svarta)
1 noriark (sjögräsark som används till sushi)
1/2 tsk flingsalt
6 ägg
1/2 tsk salt
1 dl lätt crème fraiche
1 msk smör

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör eller olja, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt smör eller olja, använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer