Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jambalaya på risoni

Jambalaya på risoni är en smakrik vardagsmiddag med risoni, prinskorv, kabanoss, mango chutney och paprika. Servera tillsammans med svalkande yoghurt och gurka skuren i tunna stavar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka risoni med buljongtärning och paprikapulver enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Skiva korvarna och fräs dem i oljan i en stekpanna. Tillsätt paprika och lök och låt det fräsa med korven en kort stund.
  4. Skala och kärna ur gurkan och skär den i korta stavar.
  5. Blanda yoghurten med mango chutneyn. Smaka av med salt och rejält med peppar.
  6. Blanda fräset med risonin och servera yoghurten och gurkstavarna till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden, korvarna och chutneyn.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner risoni
  • 1 hönsbuljongtärning (eller 1 1/2 msk fond)
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 225 g smal kabanoss
  • 240 g prinskorv
  • 1 tsk olja
  • 1 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 dl mango chutney
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 3190 kJ / 762 kCal