Italienska kycklingköttbullar i gräddig sås

Låt örtig basilika och smakrik vitlök sätta smak på saftiga kycklingköttbullar som serveras med en krämig gräddsås med havregrädde, soltorkade tomater, spenat och fräsch citron. Avnjut dessa italienska köttbullar tillsammans med valfritt gryn, ris eller pasta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
4 portioner
1 ägg
1 1/2 dl panko eller ströbröd
1 riven vitlöksklyfta
1 dl hackad färsk basilika
1 tsk salt
500 g kycklingfärs
2 msk olja
5 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1/2 kycklingbuljongtärning
1 1/2 msk tomatpuré
1 dl hackade soltorkade tomater
1/2 tsk chiliflakes
1 msk finrivet citronskal
1 - 2 msk färskpressad citronjuice
65 g färsk bladspenat
salt
svartpeppar
Serveringsförslag
valfritt gryn, ris eller pasta
Gör så här
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi2502 KJ / 598 kCal
Fett36 g
Salt6 g
Kolhydrater27 g
Protein40 g
Kommentarer
Gott! Jag gjorde några små ändringar som att ha citronzest och lite riven parmesan i färsen. Tyckte också att 5dl grädde lät lite väl mastigt, så tog 3dl vispgrädde och spädde ut med pastavatten
Axel
2025-03-30Jättegott- avstod från havregrädden och citron utifrån tidigare kommentar. Tog gräddmjölk istället. Supergott.
Agneta
2025-03-22Kycklingköttbularna var goda men såsen smakade skit. Kombinationen Oatly havregrädde med citron var så så äckligt. Vi kunde inte äta det och bara slänga det. Kanske någon skulle testa med vanlig grädde?
Yoga
2025-03-01