Italienska köttbullar

Betyg 3.5 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Italienska köttbullar

Här är ett smarrigt och lättlagat recept på delikata italienska köttbullar som du gör en krämig tomatsås till. Servera gärna de italienska köttbullarna och tomatsåsen tillsammans med pasta, utsökt och en lyxig vardagsmiddag!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Italienska köttbullar

Ingredienser

4 portioner

Tomatsås

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 400 g)
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar

Köttbullar

2 skivor vitt formbröd
1 dl mjölk (3 %)
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 dl finriven parmesan
1/2 citron (skalet)
500 g lammfärs (eller kalv- eller nötfärs)
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
ca 25 g smör (att steka i)
1/2 kruka basilika

Till servering

pasta
finriven parmesan

Gör så här

00:30:00
00:10:00
00:07:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Mycket gott!! Såsen får gärna puttra en timme eller mer. Hoppade över sockret. Och lite mer basilika mår den bra av! Använder älgfärs, vilken fungerar hur bra som helst.

    Margareta

  • Det är just den rivna citronen, vitlöken och persiljan+parmesanen som gör denna vardagrätt till rena lyxen - snabbt och enkelt dessutom...

    Jörgen

  • Jag gör ofta italienska köttbullar. De ska vara STORA!!!

    Lillemor

Testa liknande recept

  • Lammfärsbullar
    Betyg 2.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lamm- och myntaköttbullar
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Keftedes
    Betyg 2.9 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad