Italienska köttbullar

Här är ett smarrigt och lättlagat recept på delikata italienska köttbullar som du gör en krämig tomatsås till. Servera gärna de italienska köttbullarna och tomatsåsen tillsammans med pasta, utsökt och en lyxig vardagsmiddag!
 Ett recept från: 
Buffé nr 9, 1998

Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1  gul lök
1  vitlöksklyfta
3 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1  förp krossade tomater (à 400 g)
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk strösocker
 salt
 svartpeppar
Köttbullar
2  skivor vitt formbröd
1 dl mjölk (3 %)
1  vitlöksklyfta
1  kruka persilja
1 dl finriven parmesan
1/2  citron (skalet)
500 g lammfärs (eller kalv- eller nötfärs)
1  ägg
1/2 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
ca 25 g smör (att steka i)
1/2  kruka basilika
Till servering
 pasta
 finriven parmesan
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:07:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stMycket gott!! Såsen får gärna puttra en timme eller mer. Hoppade över sockret. Och lite mer basilika mår den bra av! Använder älgfärs, vilken fungerar hur bra som helst.
Margareta
Det är just den rivna citronen, vitlöken och persiljan+parmesanen som gör denna vardagrätt till rena lyxen - snabbt och enkelt dessutom...
Jörgen
Jag gör ofta italienska köttbullar. De ska vara STORA!!!
Lillemor