Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillat fläsk med rödbetssallad

Ett matigt recept på grillat fläsk med härlig rödbetssallad. Du gör det av fläsk, rödbetor, vaxbönor, haricots verts, citron, honung, ost och kapris. Gott och enkelt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna med skalet på i ca 20 min eller tills de känns mjuka. Häll av vattnet, skala betorna under rinnande vatten och skär dem i klyftor. Koka vaxbönor och haricots verts i saltat vatten i ca 4 min eller tills de känns mjuka. Häll sedan av vattnet från bönorna och låt stå.
  2. Blanda citronskal, saft, honung och olja i en bunke, och smaka av med salt och peppar. Lägg sedan i de varma bönorna, betorna, riven ost och kapris. 
  3. Skiva det rimmade fläsket i ½ centimeter tjocka skivor. Grilla några minuter på varje sida tills fläsket har fått en fin färg.
  4. Servera fläsket med rödbetsalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fläsk (rimmad bog)
  • 400 g rödbetor
  • 100 g vaxbönor
  • 100 g haricots verts
  • skal och saft från 1 citron
  • 1 msk honung
  • 4 msk kallpressad rapsolja
  • salt och peppar
  • 100 g riven hårdost t ex prästost
  • 1 msk kapris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt styckevara

10:- Rabatt

Scan 400-550 g

Mer info

Kupongen är laddad

Valfri rapsgrisprodukt kilovara

10:- Rabatt

Scan 500 g - 1,2 kg

Mer info